Αναστάτωση προκλήθηκε στους επιβάτες του Προαστιακού, νωρίς χθες το βράδυ, όταν συρμός, τύπου Desiro, ο οποίος εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Κιάτο, στις 20:40 και στον σταθμό των Μεγάρων ειδοποιήθηκε από τον κλειδούχο βάρδιας ότι ανέδυε καπνό από τα φορεία κίνησης.
Ο συρμός σταμάτησε στον σταθμό και αφού κατέβασε παντογράφους και απομονώθηκε από το ρεύμα έλξης διαπιστώθηκε ότι σταματάει η έκκληση καπνού, και συνέχισε την πορεία του μέχρι τον επόμενο σταθμό της Κινέτας.
Ακινητοποιήθηκε στον Σ.Σ. Κινέτας, υπό συνθήκες που ερευνώνται, έγινε χρήση πυροσβεστήρων ενώ κλήθηκε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ παράλληλα εκκενώθηκε από τον κόσμο, χωρίς κανείς να κινδυνεύσει.
Μέχρι τις 00:35 μετά τα μεσάνυχτα ο συρμός είχε παραμένει ακινητοποιημένος στον Σταθμό της Κινέτας και ανέμενε συρμό βοηθείας για να ρυμουλκυθεί στο μηχανοστάσιο του Ρέντη.
Το γεγονός που παραμένει εξαιρετικά σημαντικό είναι ότι διεθνώς η έκκληση καπνού από ένα ηλεκτροκίνητο συρμό είναι ισχυρή ένδειξη φωτιάς που αν εκδηλωνόταν στις σήραγγες θα είχε απρόβλεπτες συνέπειες ακόμη και με δεδομένη την λειτουργία των υφιστάμενων εν λειτουργία Η/Μ που πρόσφατα αποκαταστάθηκαν, ύστερα από μια μακρά περίοδο (12 ετών) βλάβης τους.
Η ανακοίνωση της Hellenic Train
Αγαπητοί Επιβάτες,
θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι σήμερα, Τετάρτη 10/05/2023, τα δρομολόγια του Προαστιακού στη γραμμή ΑΘΗΝΑ-ΚΙΑΤΟ-ΑΘΗΝΑ πραγματοποιούνται με καθυστερήσεις.
Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούρδου
Comments