1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι τρεις χρυσές χήνες του Γιάνη Βαρουφάκη και το δημόσιο “ευχαριστώ” του Χρήστου Γρίσπου (Φώτο & Ηχητικά)

0

Στην Κόρινθο βρέθηκε το μεσημέρι ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και παρουσίασε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό.

Στο επίκεντρο της τοποθέτησης του κ. Βαρουφάκη βρέθηκαν οι τρεις …μαγικές χήνες, που γεννούν τα χρυσά αυγά για την εγχώρια ολιγαρχία.

Κατάφεραν να φτιάξουν τρεις μηχανισμούς επιστημονικής λεηλασίας των Ελλήνων. Για να το πω με όρους παραμυθιού είναι οι τρεις μαγικές χήνες που γεννάνε χρυσά αυγά.

Η πρώτη χρυσή χήνα ήταν ο Ηρακλής, ο μηχανισμός δευτερογενούς αγοράς των κόκκινων δανείων. Πρώτα δημιουργήθηκε η ψηφιακή πλατφόρμα αγοράς και πωλήσεως των κόκκινων δανείων που δημιούργησε αρχικά ο ΣΥΡΙΖΑ και ήρθε μετά ο κ. Μητσοτάκης. Ο Ηρακλής είναι ένας μηχανισμός απόσπασης περί των 70 δισεκατ. ευρώ ιδιωτικης περιουσίας και μεταφοράς τους στα νησιά Κέιμαν από κάποια ταμεία που ανήκουν σε ξένους και ντόποιους άρπαγες.

Η δεύτερη μαγική χήνα που γεννά χρυσά αυγά είναι το Χρηματιστήριο Ενέργειας, υο οποίο και αυτό θεμελιώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ με υπουργό τον κ. Σταθάκη και μετά ήρθε πάλι ο κ. Μητσοτάκης, η “Μητσοτάκης ΑΕ” και με πρόσχημα την αύξηση του ενεργειακού κόστους, λεηλάτησαν και λεηλατούν δισεκατομμύρια κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα…

Τί σημαίνει, όμως Χρηματιστήριο Ενέργειας; Σημαίνει ότι αφού η ΔΕΗ έχει σπάσει σε κομματάκια, έχει ιδιωτικοποιηθεί και στην πορεία έχουν προστεθεί και άλλα ιδιωτικά κομματάκια (Λάτσης, Βαρδινογιάννης, Περιστέρης, Μυτιληναίος κ.λπ) που παράγουν ηλεκτρική ενέργεια. Αλλά πως αποφασίζεται σήμερα η τιμή της ενέργγειας που θα πληρώσετε αύριο; Υπάρχουν Κανόνες; Όχι δεν υπάρχουν. Γιατί σε αυτό το Χρηματιστήριο οι συμμετέχοντες που είναι 5-6 άνθρωποι αποφασίζουν μεταξύ τους ποιες θα είναι οι τιμές που θα πληρώσετε αύριο. Κι αυτό δεν είναι Χρηματιστήριο είναι καφενείο.

Η τρίτη μαγική χρυσή χήνα είναι το υπερταμείο: Δεν υπάρχει άλλη χώρα σε ολόκληρο τον κόσμο όπου όλη η δημόσια περιουσία ενός κράτους έχει περάσει σε ένα fund που ελέγχουν ξένοι δανειστές. Αυτό μόνο σε χώρες που βρίσκονται υπό κατοχή συμβαίνει.

Απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Βαρουφάκης εξήγησε το σχέδιο Οδυσσέας, με το οποίο φιλοδοξεί να προστατέψει τα σπίτια των πολιτών που έχουν κόκκινα δάνεια. Εξηγώντας τι είναι το σχέδιο “Οδυσσέας” σημείωσε ότι πρόκειται για μια πλατφόρμα όπου θα ενταχθούν όλα τα κόκκινα δάνεια, τα οποία θα φύγουν από τις τράπεζες. Στην συνέχεια ο δανειολήπτης θα κληθεί να πληρώνει ένα κλάσμα του εισοδήματός του, το οποίο θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με το εισόδημα, για όσο χρειαστεί μέχρι να το εξοφλήσει. Απλώς, ο ιδιοκτήτης δεν θα μπορεί να το μεταβιβάσει, αλλά αν αποφασίσει να το πουλήσει θα παίρνει πίσω το ποσό που έχει ήδη αποπληρώσει.

Επίσης για την περίφημη “Δήμητρα” ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 ανέφερε πως πρόκειται για ενα σύστημα που επιτρέπει να γίνονται συναλλαγές δωρεάν χωρίς τα χαράτσια των τραπεζών. Επίσης επιτρέπει σε κάθε πολίτη να αποταμιεύει χρήματα με επιτόκιο μεγαλύτερο απο αυτό των τραπεζών.

Ακούστε το ηχητικό της συνέντευξης του Γιάνη Βαρουφάκη

Αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του Χρήστου Γρίσπου, μέλους του Συλλόγου Αριχτεκτόνων Κορινθίας, ο οποίος παραβρέθηκε στην συνέντευξη και ευχαρίστησε δημόσια τον Γιάνη Βαρουφάκη για την κοινοβουλευτική στήριξη που παρείχε το ΜέΡΑ 25 στον αγώνα που κάνει ο Σύλλογος για την παραχώρηση του στρατοπέδου Καλογερογιάννη στην τοπική κοινωνία.

Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης αύριο σε ΑΓ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ ΙΣΘΜΙΑ ΚΙΝΕΤΤΑ & ΝΕΑΠΟΛΗ

Previous article

Έρχονται βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.