ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Τι είπε για πλαστά τιμολόγια της ΔΑΕΚ και τις προσλήψεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

0

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε πριν από λίγο ο Βασίλης Νανόπουλος για να αναφερθεί στα θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως είπε ο δήμαρχος, υπήρξε ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για να αγοραστεί ένα οικόπεδο στα Αθίκια που θα φιλοξενήσει το πολυδύναμο αθλητικό κέντρο των Αθικίων, με νέο γήπεδο ποδοσφαίρου και άλλους χώρους αθλοπαιδιών (μπάσκετ, βόλεϊ). Όπως είπε ο κ. Νανόπουλος η σημερινή αθλητική δομή, έτσι όπως είναι διαμορφωμένη δεν μπορεί να φιλοξενήσει τις ανάγκες των δημοτών και της νέας γενιάς του χωριού και γι αυτό ο δήμος, εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο, σχεδιάζει την αγορά της νέας έκτασης. Επίσης, πάντα στα Αθίκια, θα αγοραστεί και μία έκταση δίπλα στο νεκροταφείο του χωριού για να μπορέσει να γίνει επέκταση του νεκροταφείου.

Ο δήμος αποφάσισε επίσης να «προικίσει» τον Σύλλογο Δασοπροστασίας και Πυροπροστασίας του Σολομού («Προφήτης Ηλίας») με ένα καινούργιο αυτοκίνητο αξίας 20.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του συλλόγου και εν όψει της αντιπυρικής περιόδου που ξεκινά σε λίγο.

Ομόφωνα, επίσης, έγινε αποδοχή της χρηματοδότησης των 2,2 εκατ. ευρώ, που αφορά την επέκταση του αρδευτικού δικτύου στη Δημοτική Ενότητα Άσσου – Λεχαίου. Αυτό θα επιτρέψει την αξιοποίηση των νερών του βιολογικού καθαρισμού για την άρδευση των καλλιεργειών. Το έργο θα δημοπρατηθεί εντός του 2023 και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2025. Μάλιστα ο κ. Νανόπουλος συμπλήρωσε ότι το δίκτυο θα ενισχυθεί όποτε απαιτείται και με νερό ιδιωτικών γεωτρήσεων της περιοχής, σε περίπτωση που δεν θα είναι επαρκείς οι ποσότητες, για να καλύπτουν όλες τις ανάγκες.

Ένα από τα πιο σοβαρά θέματα που απασχόλησε χτες το δημοτικό συμβούλιο και στο οποίο έκανε αναφορά ο κ. Νανόπουλος αφορά την οικονομική κατάσταση στην ΔΑΕΚ, κατά το 2016. Όπως έχει προκύψει από τον οικονομικό έλεγχο της ΔΟΥ Κορίνθου, βρέθηκαν εικονικά τιμολόγια. Ο τότε πρόεδρος της ΔΑΕΚ, ο κ. Κοντογιώργος δεν πήγε αν και προσκλήθηκε, για να δώσει εξηγήσεις γι αυτή την ιδιαίτερη υπόθεση, και τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να ανατεθεί η υπόθεση σε ορκωτό λογιστή που θα διερευνήσει τι έχει συμβεί.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για πολλούς συνδημότες μας έχει η αναφορά που έκανε ο κ. Νανόπουλος στις προσλήψεις που θα γίνουν κατά το προσεχές διάστημα στο Κέντρο Κοινωνικής Πολιτικής. Όπως είπε θα δημιουργηθούν νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί ενώ αυξάνεται και ο αριθμός των εργαζομένων αν Β/Ν σταθμό. Αυτό οδηγεί σε νέες προσλήψεις στους σταθμούς που έχουν ήδη εγκριθεί.

Τέλος για το έργο της επέκτασης του Φυσικού Αερίου, ο κ. Νανόπουλος παρά τις ενστάσεις που έχουν κατατεθεί στον δημόσιο διάλογο, σημείωσε ότι εγκρίθηκε η περαιτέρω επέκτασή του που θα φτάσει μέχρι το κέντρο της Κορίνθου.

Κύκλωμα εκβιαστών και πυροβολισμοί στο Λουτράκι με θύμα ιδιοκτήτη επιχείρησης

Previous article

Τουρκία: Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για κλοπή ρολογιού

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.