1_ΚΟΡΙΝΘΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση του Γιώργου Δέδε, υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, με το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου

0

Γιώργος Δέδες: Στηρίζουμε τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου στις δίκαιες διεκδικήσεις του – Στηρίζουμε τους εργαζόμενους της Crown Hellas Can και τις προσπάθειες του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου για δίκαιη λύση στο πρόβλημά τους

 

Με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, συναντήθηκε ο υποψήφιος Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Γιώργος Δέδες, προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της εργασίας στην Κορινθία.

Μέσα στο μεσαιωνικό εργασιακό πλαίσιο που έχει διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια η αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές τους ενώσεις δίνουν καθημερινό αγώνα για αξιοπρέπεια και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας. Σε δηλώσεις του, ο Γιώργος Δέδες τόνισε πως η εγκατάλειψη κρίσιμων δομών στην Κορινθία, όπως η Επιθεώρηση Εργασίας (για όλο το νομό υπηρετεί μόνο ένας υπάλληλος) και η υποστελέχωση των υπηρεσιών ΕΦΚΑ/ΙΚΑ/ΔΥΠΑ(ΟΑΕΔ) Κορίνθου, είναι ενδεικτικά της δραματικής κατάστασης που έχει διαμορφωθεί για εργαζόμενους και συνταξιούχους στην περιοχή μας.

Αιχμή του δόρατος αυτή την εποχή στον αγώνα του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου, όπως διαπιστώθηκε, είναι το θέμα των απολύσεων υπό το μανδύα του προγράμματος εθελούσιας εξόδου της εταιρείας Crown Hellas Can. Με την κατάργηση ενός τμήματος παραγωγής, η εταιρεία πρότεινε μία κατ’ ουσίαν αναγκαστική αποχώρηση στους 39 εργαζόμενους του τμήματος – χωρίς εναλλακτικό σχέδιο – που εάν δεν την αποδεχθούν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με το φάσμα της απόλυσης.

Τέλος, ο Γιώργος Δέδες δεσμεύτηκε στα μέλη του Δ.Σ. για την ανεπιφύλακτη υποστήριξη των ενεργειών του Εργατικού Κέντρου προς τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των 39 εργαζομένων της Crown Hellas Can και σε αυτό το πλαίσιο ανέφερε πως η παράταξή του θα φέρει το θέμα στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, για συζήτηση και ψήφισμα στήριξης της εργασιακής τους προοπτικής.

3 εκ € από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υ.ΜΕ.ΠΕΡ.Α.Α. του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την Προμήθεια Τηλεματικού Σταθμού Καταναλωτών Ύδρευσης του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων

Previous article

Ετοιμάστε τους μουσαμάδες για την Κυριακή του Πάσχα – Με βροχές το ψήσιμο του οβελία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.