4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι τύποι των αποδόσεων στο online στοίχημα

0

Για τον παίκτη που θέλει να ξεχωρίζει στο στοίχημα οι λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν τη διαφορά. Το στοίχημα είναι ένα πολύ απαιτητικό παιχνίδι και εκτός από συγκέντρωση και υπευθυνότητα απαιτεί ειδικές γνώσεις σε προγνωστικά στοιχήματος, ορολογία και φυσικά συνεχή ενημέρωση. Αν κάποιος από τους κρίκους της αλυσίδας σπάσει τότε σε βάθος χρόνου είναι σίγουρο πως τα αποτελέσματα δεν θα είναι θετικά στο παιχνίδι σας.

Το στοίχημα και η έννοια της απόδοσης έχουν συνδεθεί απόλυτα στο μυαλό του παίκτη. Είναι αυτές που ρυθμίζουν όχι μόνο τη στρατηγική που ακολουθούμε αλλά και το τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά το κέρδος. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να ξέρουμε τον τρόπο που θα διαβάζουμε τις αποδόσεις αλλά και αν πραγματικά υπάρχει αξία στην τιμή που μας προσφέρεται από έναν bookmaker. Εδώ θα μιλήσουμε κυρίως για τους τύπους των αποδόσεων που συναντάμε σε μία στοιχηματική πλατφόρμα και για το value bet που μπορεί να κρύβει πίσω της. Θα πρέπει να είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε αποδόσεις και προγνωστικά ποδοσφαίρου ή μπάσκετ με ευκολία.

Δεκαδικές αποδόσεις στο στοίχημα

Απόδοση στο στοίχημα είναι το ποσοστό κέρδους που θα λάβει ο παίκτης αν και εφόσον επιβεβαιωθούν τα πονταρίσματά του. Οι δεκαδικές αποδόσεις αποτελούν τον δημοφιλέστερο τύπο τουλάχιστον για τους Ευρωπαίους παίκτες του στοιχήματος. Χρησιμοποιείται κατά κόρον  στην Ελλάδα και είναι πάντα μεγαλύτερη της μονάδας. Ενδεικτικό παράδειγμα η απόδοση 1.50 στο φαβορί μίας αναμέτρησης. Αυτό σημαίνει πως αν στοιχηματίσετε 100 € στο συγκεκριμένο σημείο θα πληρωθείτε 150 € αν κερδίσετε έχοντας συνολικά κέρδος 50 €.

Τύπος κλασματικών αποδόσεων

Οι κλασματικές αποδόσεις είναι γνωστές και ως αγγλικές αποδόσεις καθώς χρησιμοποιούνται ως επί το πλείστον στη Βρετανία. Οι παίκτες αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο τύπο αποδόσεων γιατί δεν απεικονίζει ξεκάθαρα τις πιθανότητες που έχει ο παίκτης για τη νίκη. Στις κλασματικές αποδόσεις έχεις την ευκαιρία να δεις το κέρδος σου ως απόλυτη τιμή και όχι στο συνολικό σου ποντάρισμα. Το 1.50 ως δεκαδική απόδοση αντιστοιχεί στο 1/2 σε κλασματική απόδοση Στις στοιχηματικές πλατφόρμες θα βρείτε εφαρμογές που μετατρέπουν αυτόματα τις κλασματικές αποδόσεις σε δεκαδικές και το αντίθετο. Αν πάλι θέλετε να το κάνετε με χαρτί και με μολύβι δεν έχετε παρά να προσθέσετε τη μονάδα στην κλασματική απόδοση. Αν για παράδειγμα έχετε την κλασματική απόδοση 3/2 τότε μπορείτε να τη μετατρέψετε κάνοντας τους παρακάτω υπολογισμούς 1/2 + 1 = 3/2 δηλαδή 1.50!

Αμερικάνικες αποδόσεις

Πολλοί παίκτες και κυρίως οι αρχάριοι βρίσκουν αρκετά δύσκολο να κατανοήσουν τις αμερικάνικες αποδόσεις. Εδώ τα πάντα συνδυάζονται με το πρόσημο +/- που υποδεικνύουν έμμεσα πόσα χρήματα πρέπει να ποντάρει ο παίκτης για να έχει κέρδος 100 € σε ένα ποντάρισμα. Αν για παράδειγμα ο bookmaker δίνει απόδοση +105 σημαίνει πως πρέπει να στοιχηματίσεις 105 ευρώ στο φαβορί για να λάβεις ως κέρδος τα 100 €. Συνεπώς μιλάμε για μία αντίστοιχη δεκαδική απόδοση της τάξης του 1.95. Μπορεί να φαίνονται μπερδεμένοι οι όροι στις αμερικάνικες αποδόσεις αλλά σίγουρα πρέπει να τις κατανοήσουμε.

Value bet και διαδικτυακό στοίχημα

Χρησιμοποιούμε τον όρο value bet στα στοιχήματά μας για να δείξουμε αν υπάρχει αξία να πραγματοποιήσουμε το συγκεκριμένο ποντάρισμά ή όχι. Με αντίπαλο τη γκανιότα στο στοίχημα που εξασφαλίζει το κέρδος του bookmaker ανεξάρτητα από την έκβαση του αγώνα, θα πρέπει να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις για το αν υπάρχει ενδιαφέρον σε ένα στοιχηματικό γεγονός με βάση τις αποδόσεις των traders. Οι έμπειροι παίκτες αναζητούν το κενό ή το λάθος στις εκτιμήσεις των traders για να αγοράσουν  ένα value bet στοίχημα. Κάπου εκεί ξεχωρίζουν οι ερασιτέχνες παίκτες με τους μυημένους του είδους. Φυσικά value bets δεν κρύβονται μόνο στις βασικές αγορές αλλά και στα ειδικά στοιχήματα. Αν μάλιστα συγκρίνετε αποδόσεις διαφορετικών bookmakers δεν αποκλείεται να ανακαλύψετε sure bets για μικρά αλλά εγγυημένα κέρδη.

Πρόστιμο σε ψαροντουφεκάδες για χρήση φακού και χωρίς σημαδούρα στο Λυχνάρι

Previous article

ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ: Αυτοί είναι οι πρώτοι έξι υποψήφιοι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.