4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Bullying: Μετά το Πάσχα διαθέσιμη η πλατφόρμα για άμεσες καταγγελίες από γονείς και μαθητές

0

Το νέο περιστατικό bullying στο Αρσάκειο έχει ξανανοίξει τη συζήτηση για το πώς μπορεί να υπάρχει πρόληψη για τέτοια άγρια περιστατικά.

Για την πλατφόρμα όπου θα γίνονται άμεσα καταγγελίες για bullying από γονείς και μαθητές μίλησε ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας με αφορμή το σοβαρό και ανησυχητικό περιστατικό στο Αρσάκειο.

Ο κ. Κόπτσης σημείωσε ότι αυτή η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη μετά το Πάσχα.

Στην πλατφόρμα μπορούν να μπαίνουν μαθητές είτε ανώνυμα είτε επώνυμα, οι δε γονείς μόνο επώνυμα και να καταγράφουν το περιστατικό βίας και αυτό αυτομάτως να πηγαίνει στην Ομάδα Δράσης του σχολείου και παράλληλα και στην Ομάδα Δράσης σε κάθε Διεύθυνση Εκπαίδευσης, δηλαδή σε 116 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

«Θα λειτουργήσουμε αμέσως μετά το Πάσχα, άρα ακόμα δεν υπάρχει πλατφόρμα αυτή», ξεκαθάρισε ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του υπουργείου Παιδείας.

Για τη βία στα σχολεία

Σε σχέση με τη βία στα σχολεία, ο Αλέξανδρος Κόπτσης είπε: «Είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο, που η γενεσιουργός αιτία βρίσκεται κυρίως εκτός σχολείου. Απλά το σχολείο σαν κοινωνικό πεδίο συνάθροισης είναι πιο πρόσφορο για να εκδηλωθούν τέτοια φαινόμενα εκδηλώνονται και αλλού, αλλά πιθανόν να είναι ερμητικά κλειστές οι πόρτες, να μην ανοίγουν στόματα».

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Previous article

42 οι νοσηλείες covid στην Περιφέρεια Πελοποννήσου – 17 στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.