1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

10 γυναίκες μίλησαν για τις εμπειρίες τους και για τις κοινωνικές διακρίσεις

0

Με πρωταγωνίστριες 10 γυναίκες που, με τόλμη και θάρρος μοιράστηκαν, τις εμπειρίες τους, τις ανησυχίες τους, και αποκάλυψαν σε όλους ένα κομμάτι του εαυτού τους, πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο η εκδήλωση με τίτλο «Οι Γυναίκες μιλάνε», που διοργάνωσε η πρωτοβουλία γυναικών για την ισότητα και τα έμφυλα δικαιώματα ΙΣΟΤΙΜΑ.

Μία μετανάστρια, μια φοιτήτρια, μια στιχουργός, μια φωτογράφος, μια μηχανικός, μια θεατρολόγος, μια αγρότισσα, μια συνδικαλίστρια, μια καθαρίστρια και μια πολιτικός, όλες γυναίκες του σήμερα αφηγήθηκαν μέσα από τις προσωπικές τους μαρτυρίες τις διακρίσεις σε σχέση με το φύλο τους, όπως τις βίωσαν ή τις βιώνουν ακόμα

Σκοπός της διαφορετικής αυτής εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση της πρωτοβουλίας γυναικών ΙΣΟΤΙΜΑ. «Να συστηθούμε επίσημα, να σας παρουσιάσουμε τους λόγους που οδήγησαν στη δημιουργία της πρωτοβουλίας γυναικών για την ισότητα και τα έμφυλα δικαιώματα ΙΣΟΤΙΜΑ, να κάνουμε γνωστές τις θέσεις και τους στόχους μας, και να εξηγήσουμε την ανάγκη για τη διεύρυνσήτης», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά στην παρουσίαση της πρωτοβουλίας.

Την εκδήλωση συνόδεψε μουσικά η Μαρία Μαρίνου, τραγούδησε η Χρύσα Πιπίλου, ενώ στον χώρο λειτουργούσε έκθεση φωτογραφίας της Φανής Καρανικόλα με θέμα «Γυναίκες». Ιδιαίτερη στιγμή αποτέλεσε το δρώμενο «Μελέκ» που ερμήνευσε συγκλονιστικά η Μαρία Μαρίνου. Μαζί της ο εξαιρετικός Γιάννης Παπαγιαννόπουλος. Την βραδιά έκλεισαν οι Castarbeiter με τραγούδι τους σε ποίηση του Ναζίμ Χικμέτ.

 

Η συλλογικότητα ΙΣΟΤΙΜΑ συστάθηκε στα τέλη του 2022, από μια ομάδα γυναικών διαφορετικών ηλικιών, μορφωτικού επιπέδου, πολιτικών πεποιθήσεων και στάσεων ζωής, αλλά με συγκλίνουσα οπτική για τα θέματα της ισότητας και των έμφυλων δικαιωμάτων.

Όπως τονίζουν τα μέλη της πρωτοβουλίας, είναι δεδομένο ότι η έμφυλη ανισότητα, οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων των γυναικών, οι διακρίσεις,  η ανισότητα ευκαιριών, οι αποκλεισμοί και η αποστέρηση δημόσιων πόρων και αγαθών, παρά τα όποια θετικά βήματα έχουν γίνει, συνεχίζουν να ισχύουν σε όλους τους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτικής, και πολιτιστικής ζωής των γυναικών.
Με λίγα λόγια η άνιση μεταχείριση εξαιτίας του φύλου αποτελεί μια βαθιά και πολυπλόκαμη παθογένεια της ελληνικής, αλλά και της παγκόσμιας κοινωνίας.

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ – Επιδείνωση του καιρού από σήμερα το μεσημέρι

Previous article

Τα αποτελέσματα και την βαθμολογία της B΄ Κατηγορίας Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.