1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ2_ΕΛΛΑΔΑ

Γεραπετρίτης: Την Μεγάλη Εβδομάδα θα ξεκινήσει ο προαστιακός Αθήνα – Κιάτο

0

Λίγο πριν απο το Πάσχα, προς το τέλος της Μεγάλης Εβδομάδας, αναμένεται να μπει στις ράγες ο προαστιακός στην γραμμή Κιάτο – Κόρινθος – Αθήνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα το πρωί, ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γ. Γεραπετρίτης.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, “ο προστατικός σιδηρόδρομος για το Κιάτο θα εκκινήσει προς το τέλος της επόμενης βδομάδας, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα οποία γίνονται κυρίως για την ανάδειξη του φωτισμού μέσα σε σήραγγες προς τη διαδρομή για Κιάτο”.

Η δήλωση Γεραπετρίτη έγινε στο περιθώριο της επανέναρξης των δρομολογίων του Ιντερσιτι στην γραμμή Αθήνα Θεσσαλονίκη, που ξεκίνησε σήμερα το πρωί. Στο πρώτο δρομολόγιο με αναχώρηση από τον σταθμό Λαρίσης για Καλαμπάκα ταξίδεψε ο υπουργός μαζί με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ Παναγιώτη Τερεζάκη, αλλά και στελέχη της Hellenic Τrain, θέλοντας να δώσουν το μήνυμα ότι οι μετακινήσεις είναι ασφαλείς.

«Σήμερα έχουμε την επανεκκίνηση της επιβατικής αμαξοστοιχίας για τη βόρεια Ελλάδα. Με μια μικρή χρονική υστέρηση είχε προγραμματιστεί για προχθές, αλλά σήμερα εκκινούν οι αμαξοστοιχίες. Είμαστε μέσα στο πρόγραμμά μας σε ό,τι αφορά το σύνολο σχεδόν των αμαξοστοιχιών, εμπορευματικών και επιβατικών.
Απομένει μετά από τη σημερινή επανεκκίνηση ο προστατικός σιδηρόδρομος για το Κιάτο που θα εκκινήσει προς το τέλος της επόμενης βδομάδας, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα τα οποία γίνονται κυρίως για την ανάδειξη του φωτισμού μέσα σε σήραγγες προς τη διαδρομή για Κιάτο.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εργαζομένους του ΟΣΕ,ΕΡΓΟΣΕ, και τη Hellenic train υπερέβαλαν εαυτούς έτσι ώστε να έχουμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη συνθήκη να αναβαθμίσουμε  το επίπεδο ασφαλείας ώστε οι επιβάτες να έχουν εμπιστοσύνη και έως ότου ολοκληρωθούν τα προβλεπόμενα έργα να έχουμε ένα επίπεδο ασφαλείας που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πολιτών και των επιβατών» δήλωσε ο υπουργός.

Τα αποτελέσματα και την βαθμολογία της B΄ Κατηγορίας Κορινθίας

Previous article

Στο Κιάτο ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης για την «Αναπτυξιακή Εθνική Πολιτική Τριλογία»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.