1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Παρέμβαση Γ. Φερετζάνη για την ένταξη στο ad hoc πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων των παραγωγών μήλων και αχλαδιών της Κορινθίας

0

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Γιώργος Φερετζάνης μας ενημερώνει πως μετά από παρέμβασή του προς τον Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γιώργο Γεωργαντά, δρομολογείται η έκδοση της απαιτούμενης υπουργικής απόφασης για την ένταξη στο ad hoc πρόγραμμα κρατικών οικονομικών ενισχύσεων των παραγωγών μήλων και αχλαδιών των νομών Κορινθίας και Αχαΐας για την μείωση της παραγωγής τους λόγω των διαδοχικών παγετών κατά το έτος 2021.

“Ειδικότερα, όταν ανέφερα στον Υπουργό ότι εκ παραδρομής των οικείων ΔΑΟΚ και ως εκ τούτου αδίκως δεν εντάχθηκαν στο εν λόγω πρόγραμμα οι ανωτέρω παραγωγοί, ο Υπουργός, αντιληφθείς την αδικία και προς αποκατάστασή της, έδωσε εντολή για την κίνηση της διαδικασίας έκδοσης της  σχετικής τροποποιητικής κοινής υπουργικής απόφασης”, αναφέρει ο κος Φερετζάνης και συνεχίζει: “Σχέδιο της απόφασης αυτής ήδη συνετάγη από την αρμόδια υπηρεσία του ΕΛΓΑ και διαβιβάστηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προς έλεγχο και προώθηση στον συναρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών. Η έκδοση της εν λόγω υπουργικής απόφασης είναι προϋπόθεση για την αποζημίωση των παραγωγών της Κορινθίας και της Αχαΐας.”

Γιάννης Καραπανάγος: “Αλλάζουμε μαζί” με άνοιγμα στην κοινωνία και τους συλλόγους

Previous article

Γιατί «παίζει» το μάτι μας;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.