ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ

Το λιοντάρι της Νεμέας γίνεται …ΠΟΠ

0

Ο μύθος του Ηρακλή και του λιονταριού της Νεμέας είναι σε όλους γνωστός. Πλέον γίνεται και ΠΟΠ, δηλαδή Προστατευόμενη Ονομασίας Προέλευσης. Για την ακρίβεια, όχι ο ίδιος ο μύθος αλλά το αγιωργίτικο, η περίφημη ποικιλία της Νεμέας, που αποκτά νέο σήμα το “Νεμέα Lions”, ως αποτέλεσμα μιας οργανωμένης προσπάθειας και της συνεργασίας των Οινοποιών της Νεμέας με την περιφέρεια Πελοποννήσου.

Αυτή η διαδικασία για την καθιέρωση και προώθηση του νέου σήµατος “Νεµέα Lions” ΠΟΠ αποτέλεσε, μεταξύ άλλων, το αντικείμενο της συνάντησης που είχε χτες ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Οινοποιών Νεμέας Νίκο Βλάχο.

Ο περιφερειάρχης ενημερώθηκε ότι εγκρίθηκε από τους αρμόδιους φορείς ο νέος φάκελος του ευρωπαϊκού συλλογικού σήµατος ΠΟΠ Νεµέα, την προετοιμασία του οποίου είχε χρηματοδοτήσει με 24.000 ευρώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Πλέον, όπως τονίστηκε στη συνάντηση, προγραμματίζεται από την Περιφέρεια δαπάνη 15.000 ευρώ για τη μελέτη η οποία θα αφορά στην διαδικασία που πρέπει να τηρηθεί, προκειμένου να δίνεται στα παραγόμενα κρασιά το σήμα “Νεµέα Lions”.

Η τοποθέτηση του εν λόγω σήματος θα ξεκινήσει για τα κρασιά φετινής εσοδείας, που θα προέρχονται από συγκεκριμένα αμπέλια της Νεμέας”.

Πρωτοπαππάς: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 6Ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ

Previous article

Ψυχολογικός βιασμός απο την Hellenic Train – Επιστρέφει στις οικογένειες των θυμάτων το αντίτιμο του εισιτηρίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.