ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Β. Νανόπουλος: Τι συζήτησε με τους προέδρους της ΔΕ Άσσου – Λεχαίου

0

Η έγκριση χρηματοδότησης και η υλοποίηση του έργου που ο δήμος Κορινθίων επιμελώς και έγκαιρα είχε καταθέσει στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προκειμένου με την υλοποίηση του να μειωθούν οι συνέπειες του φαινομένου της λειψυδρίας, το έργο άρδευσης του Λεχαίου προϋπολογισμού 2,2 εκ ευρώ, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του δημάρχου Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλου με τους τοπικούς Προέδρους της Δ.Ε Άσσου – Λεχαίου.

Συζητήθηκαν επίσης ενέργειες για την αντιμετώπιση της σπατάλης νερού ύδρευσης, της αποφυγής διαρροών και κλοπών νερού καθώς και η διαχείριση των γεωτρήσεων του δήμου.

Το έργο, η έγκριση του οποίου ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τον υφυπουργό Χρίστο Δήμα, ο οποίος συνέβαλε καθοριστικά, περιλαμβάνει και τις περιοχές Άσσου και Περιγιαλίου και προβλέπει την κατασκευή αντλιοστασίου άρδευσης με 1+1 αντλίες, δίκτυο μεταφοράς νερού, δεξαμενή αποθήκευσης και δίκτυο διανομής νερού άρδευσης για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών 3.450 στρεμμάτων της Δ.Ε. Άσσου Λεχαίου, με νερό από την ΕΕΛ Κορίνθου – Λουτρακίου.

Στόχος είναι η εξοικονόμηση αρδευτικού νερού μέσω της επαναχρησιμοποίησης επεξεργασμένου νερού από την ΕΕΛ Κορίνθου – Λουτρακίου.

Αποφάσεις για το αντιπλημμυρικό στο Ζευγολατιό

Previous article

Επιτροπή Ανταγωνισμού / Προ των πυλών πρόστιμο στη Motor Oil για παρεμπόδιση αιφνδιαστικής έρευνας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.