3_ΚΟΣΜΟΣ

«Δεν θα πεθάνουμε δουλεύοντας»: Οι Γάλλοι απέναντι στον Μακρόν – Εκατομμύρια στους δρόμους για το συνταξιοδοτικό

0

Εκατομμύρια άνθρωποι στους δρόμους της Γαλλίας για το Συνταξιοδοτικό Μακρόν, με το σύνθημα «δεν θα πεθάνουμε δουλεύοντας» να κυριαρχεί και με συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία στη μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης (23/3).

Σύμφωνα με το συνδικάτο CGT, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Γαλλίας συγκεντρώθηκαν πάνω από 3,5 εκατ. άνθρωποι, με το υπουργείο Εσωτερικών ωστόσο να κατεβάζει το νούμερο σε λίγο παραπάνω από 1 εκατ.

Μόνο στο Παρίσι, σύμφωνα με το CGT διδήλωσαν 800.000 εργαζόμενοι, ο υψηλότερος αριθμος από τότε που ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά της μεταρρύθμισης τον Ιανουάριο.

Τα συνδικάτα έδωσαν νέο ραντεβού στους δρόμους με νέα απεργία την ερχόμενη Τρίτη η οποία θα συμπέσει με την προγραμματισμένη επίσκεψη του βασιλιά της Βρετανίας Κάρολου Γ’ στη χώρα.

Άγριες συγκρούσεις με την αστυνομία

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε διαδηλωτές και αστυνομία ήταν και πάλι σφοδρές στο Παρίσι με τις Αρχές να κάνουν χρήση δακρυγόνων, ενώ χρειάστηκε και επέμβαση της Πυροσβεστικής, καθώς πυρπολήθηκαν οι μεγάλοι σωροί σκουπιδιών από τα οποία έχει πνιγεί το Παρίσι τις τελευταίες εβδομάδες.

Στο Μπορντό το δημαρχείο τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ σε βίντεο που κυκλοφορεί στα social media εμφανίζεται αστυνομικός λιπόθυμος να τον σέρνει συνάδελφός του μακριά από το οργισμένο πλήθος.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή συνελήφθησαν 172 άτομα, μόνο στο Παρίσι 103, ενώ τραυματίστηκαν 149 αστυνομικοί.

Ο υπουργός Εσωτερικών Gerald Darmanin, επισκεπτόμενος το αρχηγείο της αστυνομίας την Πέμπτη το βράδυ, καθώς οι πυρκαγιές εξακολουθούν να μαίνονται σε ορισμένες γειτονιές του Παρισιού, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα ασφαλείας την Τρίτη κατά την επίσκεψη του Καρόλου και ότι ο Βρετανός μονάρχης θα τύχει σωστής υποδοχής.

Ξυλόκαστρο: Συνελήφθησαν 3 άτομα μπήκαν σε οικόπεδο και έκλεψαν μεταλλικά αντικείμενα

Previous article

Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Δερβενάκια “Έλληνες! Σήμερα γεννηθήκαμε και σήμερα θα πεθάνουμε για τη σωτηρία της πατρίδος μας”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.