1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αλλάζουν όψη τα Καλάμια – η επέκταση του πεζόδρομου, το τελευταίο σπίτι και το ξενοδοχείο boutique

0

Στην χάραξη των ορίων (πάνω στον αιγιαλό) από τα οποία θα ξεκινήσει η κατασκευή της επέκτασης του πεζόδρομου στην παραλία “Καλάμια” και μέχρι τα 5Φ προχώρησε εδώ και λίγες ημέρες ο εργολάβος που έχει αναλάβει το έργο.

Αυτή την στιγμή, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, έχει δημιουργηθεί το τοιχίο από το οποίο θα χαραχτεί η κατασκευή του πεζόδρομου, που θα είναι προέκταση του υπάρχοντος τμήματος. Από την μεριά του δήμου υπάρχει η σιγουριά, ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την αρχή του καλοκαιριού, έτσι ώστε οι δημότες να μπορούν να απολαύσουν το τμήμα αυτό από φέτος.

Σε ό,τι αφορά το τελευταίο σπίτι που έχει απομείνει εκεί, οι πληροφορίες του Korinthia.net.gr λένε ότι το αγκάθι παραμένει η πράξη αναλογισμού. Πρόκειται για μία διοικητική πράξη που αφορά ιδιοκτησίες που ρυμοτομούνται και καθορίζει τους υπόχρεους σε αποζημίωση των ρυμοτομούμενων τμημάτων. Ενώ στις άλλες 12 ιδιοκτησίες των μικρών σπιτιών που ήταν εκεί υπήρξε σχετικά γρήγορα συμφωνία μεταξύ δήμου και ιδιοκτητών, εδώ δεν έχει επέλθει συμφωνία.

Τι θα γίνει, λοιπόν, προκειμένου να γίνει το έργο. Όπως μας είπε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος έχει επέλθει μια καταρχήν συμφωνία ώστε ο πεζόδρομος να χαραχτεί πάνω στην βεράντα του σπιτιού, αλλά το σπίτι να παραμείνει άθικτο, μέχρι να βγει η πράξη αναλογισμού και να αποζημιωθεί ο ιδιοκτήτης.

Τέλος σε ό,τι αφορά την έκταση στην οποία ήταν τα παλιά σπιτάκια και η οποία έχει περιέλθει πλέον σε νέο ιδιοκτήτη – επενδυτή, οι πληροφορίες του Korinthia.net.gr αναφέρουν ότι εκεί θα δημιουργηθεί μία mini ξενοδοχειακή μονάδα, με μικρές κατασκευές: 12 ενοικιαζόμενα δωμάτια, μαζί με εστιατόριο, μπαρ και ελαφριές εγκαταστάσεις αναψυχής.

Πολύωρη μάχη με τις φλόγες σε δάσος στη Στιμάγκα

Previous article

Η PIETRIS Group ανακοινώνει την αποκλειστική συνεργασία με το ιστορικό Ζάππειο Μέγαρο!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.