2_ΕΛΛΑΔΑ

Πώς αντιμετωπίζει ο ΔΕΔΔΗΕ την προσφυγή της Landis + Gyr για τους έξυπνους μετρητές

0

Του Χάρη Φλουδόπουλου στο capital.gr

Μετά την προσφυγή που έκανε στο ΣτΕ η εταιρεία Landis + Gyr για τον αποκλεισμό της από τον διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές, ο ΔΕΔΔΗΕ απαντά ότι η έκβαση της υπόθεσης θα κριθεί από τη δικαιοσύνη. Πηγές του διαχειριστή που έχει προκηρύξει τον επίμαχο διαγωνισμό μαμούθ, η αξία του οποίου υπολογίζεται στο 1 δισ. ευρώ, δεν θέλησαν να σχολιάσουν ούτε τις αιχμές που άφησε η εταιρεία χθες, κάνοντας επανειλημμένα λόγο για ερωτηματικά που δημιουργούνται από τον αποκλεισμό της, αλλά ούτε και την προειδοποίηση της ελβετικής εταιρείας ότι θα επανεξετάσει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι με βάση την εμπειρία που υπάρχει από ανάλογες διαδικασίες αλλά και τα ενδεικτικά χρονοδιαγράμματα που ισχύουν για την αντιμετώπιση σχετικών υποθέσεων από το Συμβούλιο της Επικρατείας, είναι σαφές ότι ο διαγωνισμός μπαίνει σε μια ολιγόμηνη καθυστέρηση, στην καλύτερη περίπτωση της τάξης των 2,5 μηνών. Ωστόσο, ακόμη και τότε είναι πολύ πιθανό να μην υπάρξει ευτυχής κατάληξη, με δεδομένο ότι η ελβετική εταιρεία δηλώνει αποφασισμένη σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, εξέλιξη που αναμένεται να οδηγήσει σε νέες περιπέτειες τον περίφημο διαγωνισμό για τους έξυπνους μετρητές.

Η υπόθεση

Επιπλέον, η εταιρεία υποστηρίζει ότι ακόμη και σε περίπτωση που δεν είχε με δική της υπαιτιότητα συμπληρώσει λανθασμένα την κατάλληλη ενότητα, θα έπρεπε ο ΔΕΔΔΗΕ να επανέλθει με συμπληρωματικό ερώτημα και να διευκρινίσει το λάθος ή τυχόν στοιχεία που θεωρούσε ως ασαφή.

“Θέλουμε να είμαστε μέρος της διαδικασίας και να συμμετάσχουμε στον διαγωνισμό, έχουμε κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα, ζητούμε αναστολή εκτέλεσης της διαγωνιστικής διαδικασίας από το ΣτΕ και είμαστε βέβαιοι ότι το δίκαιο θα επικρατήσει” ανέφερε ο κ. Lieberherr.

Ο ίδιος πάντως προειδοποίησε ότι η εταιρεία του θα επανεκτιμήσει τη θέση της στην Ελλάδα σε περίπτωση που αποκλειστεί τελικά από τον διαγωνισμό. Εάν συμμετάσχουμε κανονικά στον διαγωνισμό και χάσουμε λόγω χειρότερης προσφοράς, θα αποδεχθούμε το αποτέλεσμα. Αλλά και ο επικεφαλής της Landis + Gyr ΑΕ Α. Παππάς, τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν δικαιωθεί η εταιρεία θα πρέπει να συνεκτιμηθούν όλα τα ανοιχτά μέτωπα που υπάρχουν στην εταιρεία για επενδύσεις στην Ελλάδα και προφανώς θα επαναξιολογηθούν.

Πηγή: capital.gr

Σύσκεψη στον ΕΛΓΑ με θέμα τις προκαταβολές αποζημιώσεων για τις πυρκαγιές ετών 2021 και 2022

Previous article

Την Παρασκευή θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά της Κορίνθου, λόγω 25ης Μαρτίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.