ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Corinth, Κόρινθος, Corinth, Κόρινθος, Corinth” – Μόνο ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει πως δεν ξέρει που πέφτει

0

Συνέντευξη τύπου έδωσε την προηγούμενη εβδομάδα η ηγεσία της Landis+Gyr κατά την οποία παρουσίασαν με αναλυτικές λεπτομέρειες όλους τους λόγους για τους οποίους ο αποκλεισμός τους κατά τη φάση της προεπιλογής από το διαγωνισμό του ΔΕΔΔΗΕ για τους έξυπνους μετρητές είναι αβάσιμος και αδικαιολόγητος. Τα στοιχεία που παρουσίασαν ο Ελβετός CEO και ο Έλληνας γενικός διευθυντής του εργοστασίου της εταιρείας την Κόρινθο δημοσιεύτηκαν αναλυτικά στο σύνολο του ελληνικού τύπου και ήταν, πραγματικά αποστομωτικά:

Σε τουλάχιστον πέντε διαφορετικά έγγραφα της αίτησης συμμετοχής αναφέρεται ρητά ότι οι μετρητές για το ΔΕΔΔΗΕ θα παραχθούν στην Κόρινθο, στο μεγαλύτερο εργοστάσιο της Landis+Gyr Που προμηθεύει τις κορυφαίες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία.

“Corinth, Corinth, Corinth, Corinth, Corinth” επανέλαβε ξανά και ξανά ο Ελβετός CEO ενώ πρόβαλε τα αντίστοιχα έγγραφα στην οθόνη! Τι ακριβώς δεν κατάλαβαν οι κύριοι του ΔΕΔΔΗΕ;

Όλοι περιμέναμε την επόμενη κάποια απάντηση από το Διαχειριστή. Ο ΔΕΔΔΗΕ όμως προτίμησε μια ανώνυμη διαρροή – μόνο έτσι φαίνεται ότι επικοινωνεί η ΔΕΔΔΗΕ με τους Έλληνες πολίτες των οποίων τα χρήματα διαχειρίζεται – που έλεγε ότι το θέμα είναι ενώπιον της δικαιοσύνης και, συνεπώς, δεν επιθυμεί να το σχολιάσει.

Ένα μόνο portal με ειδίκευση στα ενεργειακά, επιχείρησε να απαντήσει στη Landis+Gyr, χωρίς βέβαια να μπει στην ουσία των επιχειρημάτων των Ελβετών, αλλά αναφέροντας απλώς το κόστος της καθυστέρησης του διαγωνισμού. Τα υλικά, λέει, θα ακριβύνουν, οι επεξεργαστές σε μεγάλες ποσότητες είναι δυσεύρετοι διεθνώς και οι εταιρείες θα αναγκαστούν να δώσουν ακριβότερες τιμές.

Στην πραγματικότητα, μάλλον το αντίθετο ισχύει: Καθώς η παγκόσμια παραγωγή προσαρμόζεται στη μεγάλη αύξηση της ζήτησης για επεξεργαστές που ακολούθησε την πανδημία, η αγορά μάλλον θα  ομαλοποιηθεί, καθώς αυξάνεται η παραγωγή κρίσιμων εξαρτημάτων. Επιπλέον, σε όλους τους διαγωνισμούς αυτού του είδους στον κόσμο, υπάρχουν προβλέψεις για αναπροσαρμογή των τιμών με βάση τις συνθήκες της αγοράς. Μάλλον τη γύμνια των επιχειρημάτων του ΔΕΔΔΗΕ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα.

Και μένει μόνο το επιχείρημα που διαρρέει – και πάλι ο ΔΕΔΔΗΕ – ότι η καθυστέρηση κοστίζει 40 εκατομμύρια το μήνα στον οργανισμό. Και αναρωτιόμαστε: από το 2018, τουλάχιστον, σέρνεται αυτός ο διαγωνισμός, χάρη στου κυρίους του ΔΕΔΔΗΕ. Πολλαπλασιασμό γνωρίζουν; 40x12x5= 2,4 δισ. Για αυτή τη ζημιά ποιος είναι υπόλογος;   

Υπόθεση φρίκης στη Λακωνία: 13χρονη καταγγέλλει ότι έμεινε έγκυος από τον βιαστή της

Previous article

Κατατέθηκε η τροπολογία για το καλάθι του νονού: Τι παιχνίδια περιλαμβάνει, μέχρι πότε ισχύει

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.