1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Γυμνάσιο Λουτρακίου: Οι μαθητές προχώρησαν σε κατάληψη και καταγγέλλουν καθηγητή για ακραία συμπεριφορά & σωματική βλάβη σε συμμαθητή τους

0

Οι μαθητές του Γυμνασίου Λουτρακίου προχώρησαν σε κατάληψη του σχολικού κτιρίου, απο χθές το πρωί, με αφορμή ένα περιστατικό το οποίο συνέβει εν ώρα μαθήματος μεταξύ ενός καθηγητή και ενός 13χρονου συμμαθητή τους με αποτέλεσμα τον τραυματισμό συμμαθητή τους.

Οι μαθητές του Γυμνασίου ανέφεραν μεταξύ άλλων πως υπάρχει πρόθεση αποσιώπησης του περιστατικού απο την Δ/νσης του σχολείου και καταγγέλλουν επίσης την ανάρμοστη συμπεριφορά καθηγητών τους.

Αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους: “Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η ακραία συμπεριφορά του καθηγητή, που ως αποτέλεσμα είχε σωματική βλάβη σε συμμαθητή μας. Με αφορμή αυτό το περιστατικό εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για τη συμπεριφορά ορισμένων καθηγητών απέναντι μας. Π.χ. μιλούν άσχημα, αισχρά πολλές φορές, ειρωνεύονται, κάνουν διακρίσεις και στοχοποιούν μαθητές. Συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε παιδαγωγούς…”

Μαζί με τους μαθητές είναι και αρκετοί γονείς.

Ολόκληρη η επιστολή των μαθητών:

“Αγαπητοί καθηγητές,

Η μαθητική μας κοινότητα έπειτα από συζήτηση και ώριμη σκέψη, καταλήξαμε στην εξής απόφαση, να προχωρήσουμε στην κατάληψη του σχολείου μας.

Δεν επιθυμούμε τις ακραίες καταστάσεις, όμως στην παρούσα φάση η κατάληψη είναι το μοναδικό μέτρο πίεσης, αφενός να εκφράσουμε την διαμαρτυρία μας, αφετέρου να δωθούν λύσεις άμεσα, σε προβλήματα που μας ταλανίζουν επί σειρά ετών.

Αρχικά, εκφράζουμε την βαθιά μας οδύνη για τα θύματα των Τεμπών. Λυπούμαστε που το σχολείο μας δεν συμμετείχε στο πανκορινθιακό μαθητικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Κόρινθο. Την ημέρα εκείνη είχε κηρυχθεί απεργία, αλλά εσείς δεν απεργήσατε, προτιμώντας την ημέρα Πανελλήνιας δράσης για τα Τέμπη να κάνετε μάθημα.

Συγχαίρουμε τις 4 καθηγήτριες μας που απέργησαν και έδειξαν με τον τρόο τους, την διαμαρτυρία τους για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οργή και αγανάκτηση έχει προκαλέσει η ακραία συμπεριφορά του καθηγητή, που ως αποτέλεσμα είχε σωματική βλάβη σε συμμαθητή μας. Με αφορμή αυτό το περιστατικό εκφράζουμε τη δυσαρέσκεια μας για τη συμπεριφορά ορισμένων καθηγητών απέναντι μας. Π.χ. μιλούν άσχημα, αισχρά πολλές φορές, ειρωνεύονται, κάνουν διακρίσεις και στοχοποιούν μαθητές. Συμπεριφορές που δεν αρμόζουν σε παιδαγωγούς.

Διαμαρτυρόμαστε επίσης:

α) Για τις χαλασμένες κλειδαριές των αιθουσών και των παραθύρων που έχουν ως αποτέλεσμα κλοπές προσωπικών αντικειμένων.

β) Την θέρμανση η οποία είναι ελλειπής (υπάρχουν τάξεις που τα καλοριφέρ δεν δουλεύουν).

γ) Δεν υπάρχουν πόρτες στις τουαλέτες ούτε νερό για την καθαριότητα και υγιεινή μας.

δ) Αντικατάσταση ΑΜΕΣΑ των τούρκικων τουαλετών που χρησιμοποιούν οι κοπέλες.

ε) Την άθλια κατάσταση του Γυμναστηρίου που μπορεί να επιφέρει σοβαρούς τραυματισμούς στους μαθητές.

στ) Την μη λειτουργία του κυλικείου. Αν δεν υπάρχει ακόμα πλειοδότης αναζητήστε άλλη λύση. Προτείνουμε να προμηθεύετε το σχολείο προϊόντα από φούρνο (τυρόπιτες, σάντουιτς, χυμοί κλπ) τα οποία θα τα πληρώνουμε ανάλογα με το τι θα παίρνουμε.

ζ) Παρακαλούμε τον Διευθυντή να διευκρινίσει στον φύλακα τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του, ώστε να μην επεμβαίνει στους μαθητές χωρίς δικαιοδοσία.

Το μέλλον αυτής της κοινωνίας είμαστε εμείς, όμως περιμένουμε παραδείγματα από εσάς και κίνητρα να εξελιχθούμε.

Ευχαριστούμε όσους στέκονται στο πλευρό μας, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα μας.

Δεν θέλουμε άλλες υποσχέσεις, θέλουμε λύσεις άμεσα.

Με εκτίμηση
Οι μαθητές του Γυμνασίου Λουτρακίου”

Στο στόχαστρο του Νίκα οι ανεξέλεγκτες παρατάσεις στα δημόσια έργα

Previous article

Δήμος Κορινθίων: Επιχορήγηση σε αθλητικούς συλλόγους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.