ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας: Στην τελευταία προκήρυξη του Ε.Σ.Υ δεν περιλαμβάνονται θέσεις για το νομό μας

0

Με ένα δελτίο τύπου φωτιά ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας εκφράζει την δυσάρεστη έκπληξή του για το γεγονός ότι στην τελευταία προκήρυξη του Ε.Σ.Υ δεν περιλαμβάνονται θέσεις για το νομό μας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας ,  διαμαρτύρεται έντονα για τη περαιτέρω απαξίωση που υφίστανται όλες οι υγειονομικές μονάδες του νομού μας και ζητά άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας. Αναφέρει.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη έκπληξη παρατηρήσαμε πως στη τελευταία (8/3/2023, ΑΠ: Γ4α/Γ.Π.οικ.14830) προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών και οδοντιάτρων κλάδου Ε.Σ.Υ. του Υπουργείου Υγείας, όπου εγκρίθηκαν πάνω από 850 μόνιμες θέσεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας της χώρας, δεν ανακοινώθηκε ΚΑΜΜΙΑ για τον νομό Κορινθίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας στις 23/2/2023, επισκέφτηκε το Νοσοκομείο Κορίνθου και συνομίλησε με τα μέλη του σε κάθε τμήμα, διαπιστώνοντας και καταγράφοντας τα μεγάλα προβλήματα σε έλλειψη ιατρικού προσωπικού, σε βασικές ειδικότητες παθολογικού τομέα, χειρουργικού τομέα, εργαστηριακού τομέα και τμήματος επειγόντων περιστατικών. Παρόμοια εικόνα υποστελέχωσης εμφανίζουν και τα Κέντρα Υγείας του νομού, όπου πρόσφατα δεν εγκρίθηκε αίτημα παράτασης Διευθυντή Παθολογίας, ο οποίος σεβόμενος τη πολυετή του υπηρεσία, επιθυμούσε τη παραμονή του για ένα 6μηνο πέραν της συνταξιοδότησής του.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Κορινθίας αποδίδει ευθύνες σε κάθε εμπλεκόμενη πλευρά, διαμαρτύρεται έντονα για τη περαιτέρω απαξίωση που υφίστανται οι υγειονομικές μονάδες του νομού και ζητά άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, σε εφαρμογή του νόμου 4512/2018 περί Ιατρικών Συλλόγων.

Κόρινθος, 10/03/2023 

ΑΠ: 428

                                                                   Για το ΔΣ

                  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΜΕΛΛΟΣ     ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΕΡΓΕΝΤΑΝΗΣ

 

Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κορινθίας: Πρωταθλητές οι μαθητές του ΓΕΛ Λουτρακίου

Previous article

Διευθυντής του ΕΠΑΛ Λουτρακίου: “Όπως έκλαψαν οι μανούλες των παιδιών στα Τέμπη, έτσι θα κλάψετε κι εσείς για τις απουσίες σας”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.