ΥΓΕΙΑ

Τρεις συνήθειες που αν τις αλλάξουμε η ποιότητα του ύπνου θα βελτιωθεί αισθητά

0

Ο ποιοτικός ύπνος, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι πάρα πολύ σημαντικός για την υγεία μας και για τη συνολική λειτουργία του οργανισμού, ενώ μεγάλη σημασία έχουν και οι ώρες ύπνου, οι οποίες θα πρέπει να είναι τουλάχιστον οκτώ.

Δεν είναι λίγοι όμως οι άνθρωποι που έχουν το παράπονο και την απορία, ότι παρόλο που έχουν κοιμηθεί αρκετές ώρες, δεν φαίνεται να ξεκουράζονται και ξυπνούν κουρασμένοι και με άσχημη διάθεση, πράγμα που αναπόφευκτα επηρεάζει όλη τους την ημέρα.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι στους οποίους μπορεί να οφείλεται αυτό, όπως οι τρεις παρακάτω συνήθειές μας…

Λάθος μαξιλάρι

Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό παράγοντα για την ποιότητα του ύπνου. Αρχικά θα πρέπει να είναι κάπως λεπτό, ώστε ο αυχένας να μην έχει κάμψη. Θα πρέπει επίσης να χρησιμοποιείται μόνο ένα μαξιλάρι, γιατί τα περισσότερα, παραμορφώνουν την σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια του ύπνου και προκαλούν σταδιακούς πόνους στο σώμα. Το μαξιλάρι επιπλέον θα πρέπει να στηρίζει μόνο το λαιμό και το κεφάλι και σε καμία περίπτωση τους ώμους, ενώ ανά συνηθίζετε να κοιμάστε μπρούμυτα, τότε θα πρέπει να αποφύγετε το μαξιλάρι κάτω από το κεφάλι.

Κακή στάση ύπνου

Το πρωινό θα είναι ακόμα πιο δύσκολο αν η στάση του ύπνου σας είναι κακή. Μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αυχένα, ειδικά αν έχετε και σε λάθος θέση το μαξιλάρι. Αν κοιμάστε σε πλάγια θέση με το κεφάλι πάνω στο χέρι σας μπορεί να προκληθεί πόνος στον ώμο σας, αλλά και πόνο στη μέση, αν κοιμάστε μπρούμυτα, πάνω στο στομάχι σας. Οι συνήθειες ύπνου ετών, μπορεί να ευθύνονται έτσι κι αλλιώς για πόνους στον αυχένα, στη μέση ή στην πλάτη. Αν μπορέσετε και υιοθετήσετε μια κατάλληλη στάση για ύπνο, θα απαλλαγείτε από έντονους πόνους σε πολλά σημεία του σώματός σας.

Οθόνες ηλεκτρονικών συσκευών πριν από τον ύπνο

Αρκετές έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι ασχολούνται με κινητά ή tablet πριν ακριβώς από τον ύπνο, έχουν δυσκολία στο ξύπνημα, σε αντίθεση με όσους επιλέγουν ένα παραδοσιακό βιβλίο. Τα smartphones και τα tablet εκπέμπουν μπλε φως, το οποίο καταστέλλει τη μελατονίνη, που είναι η ορμόνη του ύπνου. Αν θέλετε να βελτιωθεί η ποιότητα του ύπνου σας, μην έρχεστε σε επαφή με ηλεκτρονικές συσκευές περίπου 1,5 ώρα πριν πέσετε για ύπνο.

Πηγή: e-radio.gr

Λουτράκι: Προγραμμάτισε ένα διήμερο ταξίδι ή τις διακοπές του Πάσχα

Previous article

Καρδιακά νοσήματα: Έτσι μπορούμε να τα προλάβουμε

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.