1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κορινθία: εξελίξεις στη Διεύθυνση Μεταφορών. Η απόφαση των Δικαστικών Αρχών και η δήλωση του δικηγόρου ενός εκ των επτά ιδιωτών

0

Τελευταίες εξελίξεις στη Διεύθυνση Μεταφορών Κορινθίας για τα παράνομα διπλώματα: ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οκτώ από τους έντεκα συλληφθέντες. Αναμένονται εξελίξεις για 3 υπαλλήλους λόγω διαφωνίας ανακριτή και εισαγγελέα.

Σημαντικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση με τα παράνομα διπλώματα αλλά και άλλες έκνομες ενέργειες στην Διεύθυνση Μεταφορών Κορινθίας.  Από τους έντεκα συλληφθέντες σύμφωνα με την απόφαση των δικαστικών αρχών οι οκτώ δεν θα προφυλακιστούν και είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και καταβάλλοντας  χρηματικό ποσό εγγύησης. 

Ενώ λοιπόν για τους οκτώ υπήρξε η σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα για τους υπόλοιπους 3 υπαλλήλους της Διεύθυνση Μεταφορών υπήρξε διαφωνία μεταξύ τους και έτσι μεταφέρθηκαν στις οικίες τους φρουρούμενοι από αστυνομικούς μέχρι το δικαστικό συμβούλιο Πλημμελειοδικών να λύσει τον γόρδιο δεσμό ανακριτή και εισαγγελέα.

Σήμερα το πρωί ο δικηγόρος ενός εκ των επτά ιδιωτών, Δημήτρης Κονομόδης μιλώντας στο my radio και τον Γιώργο Γουγά τόνισε πως η διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα έγκειται στο γεγονός πως υπάρχουν ορισμένα ζητήματα γύρω από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος.

Ουσιαστικά φαίνεται πως η κατηγορία αυτή δεν στοιχειοθετείται απόλυτα και δεν αποκλείεται να αλλάξει στην πορεία, οπότε κρίθηκε πως δεν θα έπρεπε να κρατηθούν οι κατηγορούμενοι με μια κατηγορία που δεν είναι επαρκώς στοιχειοθετημένη.

«Ο καθένας έχει διαφορετικό βαθμό εμπλοκής ή μη στην υπόθεση και επίσης υπάρχουν κολοσσιαία νομικά θέματα κατά πόσον συγκροτούνται οι κατηγορίες.

Αν συντρέχει το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης είναι ένα νομικό θέμα. Επίσης είναι ένα θέμα αν υπάρχει κακουργηματική δωροδοκία, ή αν υπάρχει κακουργηματική έκδοση ψευδούς βεβαίωσης. Ο Άρειος πάγος έχει προσδιορίσει τις προϋποθέσεις κάτω από τις οποίες κάποιος παραπέμπεται και δικάζεται για αυτά τα αδικήματα.

Κάθε κατηγορούμενος είναι διαφορετική περίπτωση και θα πρέπει να εξετάσουμε αν υπάγονται στα αδικήματα αυτά…».

Κυκλοφορεί μέσω SMS και Messenger – ιός παραπέμπει στην τραγωδία των Τεμπών

Previous article

Στην Διεθνή Εκθεση Τουρισμού στο Ντουμπάι η Περιφέρεια Πελοποννήσου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.