1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Κόρινθος: Η σημαία για το Μάτι ενόχλησε τους Συριζαίους

0

Περίπου 200 άτομα παραβρέθηκαν στην πλατεία Παναγή Τσαλδάρη (Περιβολάκια) στην Κόρινθο το περασμένο Σάββατο 04/03/2023 για να διαμαρτυρηθούν σιωπηρά για το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη.

Στην πλατεία λοιπόν βρέθηκε και ο Παναγιώτης, ο Παναγιώτης ο  οποίος είναι κάτοικος Κορίνθου και τον Ιούλιο του 2018 έχασε την αγαπημένη του γυναίκα, την Καλλιόπη Σιαπκαρά στη φονική πυρκαγιά Μάτι.

Ο κ Παναγιώτης λοιπόν έκανε το “λάθος” να κρατάει μια μαύρη σημαία στην οποία είχε γράψει ΜΑΤΙ 104 και ΤΕΜΠΗ 57  μαζί με μια φωτογραφία της γυναίκας του.

Ο Παναγιώτης έκανε μια δήλωση απο καρδιάς η οποία ήταν:

“Χωρίς πολιτικά χρώματα και σκοπιμότητες”.
Αυτό έγραψα στην προηγούμενη ανάρτησή μου για την σιωπηλή διαμαρτυρία αλλα δυστυχώς και χρώματα μπήκαν και σκοπιμότητες.
Αφίχθην στο χώρο κρατώντας μία μαύρη σημαία όπου στην μιά πλευρά είχα γραμμένο το ΜΑΤΙ 104 και στο αλλο το ΤΕΜΠΗ 57. Μπροστά μου κρατούσα μια φωτογραφία της γυναίκας μου.
Συστήθηκα στους παρευρισκόμενους, ανέφερα το λόγο παρουσίας μου αλλα αμέσως μια κυρία εξέφρασε την δυσαρέσκειά της για το ΜΑΤΙ 104 λέγοντας μου πως δεν της άρεσε απο την αρχή αυτό και πως η παρουσία μου εκεί εξυπηρετεί πολιτική σκοπιμότητα. Εξηγώντας παραπάνω απο 2 φορές το λόγο παρουσίας μου εκεί, άνθρωποι γύρω μου αντιλαμβάνονται τα λεγόμενά μου και λαμβάνουν το μέρος μου εναντίον των.
Αγανακτώ. Με όλη την δύναμη της φωνής μου φωνάζω να με ακούσουν όλοι στην πλατεία, ποιός είμαι, τι μου συνέβη, τι έχασα, τι μου έμεινε, για ποιό λόγο ήμουν και για ποιό λόγο δεν ήμουν εκεί.
Κάποιος απο τους συγκεντρωμένους με πιάνει αγκαζέ με το χέρι του και με απομακρύνει μακρυά απο εκεί φανερά ενοχλημένος. Φίλος μου με επαναφέρει σχεδόν με το ζόρι και επικρατεί αναστάτωση.
Ηταν φανερό πως η τραγωδία ΜΑΤΙ 2018 δεν χωρούσε σε αυτή την συγκέντρωση. Δεν εξυπηρετούσε καποιες πολιτικές σκοπιμότητες. Ήταν μόνο για τα Τέμπη.
Έμεινα εκεί για 2 ώρες μιλώντας σε όποιον μπορούσα για αυτό που έζησα, για αυτό που δεν θα ήθελα κανείς να πάθει, για το Μάτι, για τα Τέμπη, για την δίκη του Ματιου και τις συνθήκες διεξαγωγής της, για τις τραγωδίες που ζούμε και δεν πρέπει να ξαναζήσουμε, για τον εμπειρογνώμονα και τις απειλές κατά της ζωής του. Για την απουσία του κρατικού μηχανισμού στο ΜΑΤΙ αλλα και για την πλήρη παρουσία του στην Κινέτα και στο Καλαμάκι.
Κρίμα που τέτοιες τραγωδίες δεν είναι ικανές να μας ενώσουν.
Κρίμα που όλες οι τραγωδίες γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.
Ελληνα αδελφέ, σύνελθε και απαίτησε αλήθεια, δικαιοσύνη, αξιοκρατία.
Μην περιμένεις πότε το πρόβλημα του άλλου χτυπήσει και την δική σου πόρτα. Τότε ίσως θα΄ναι αργά για σένα”.

Η παρουσία του Παναγιώτη ενόχλησε τους παρευρισκόμενους Συριζαίους και κυρίως τον πρώην γραμματέα της νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργο Παπασταμόπουλο ο οποίος παρατήρησε από νωρίς τον Παναγιώτη λέγοντας του ότι:

«H σημερινήδιαμαρτυρία δεν έχει καμία σχέση με αυτό (το Μάτι) και το σημερινό κάλεσμα έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.»

Στη συνέχεια ο Γιώργος Παπασταμόπουλος απευθυνόμενος σε άλλον διαμαρτυρόμενο ο οποίος έλεγε:

«είμαστε εδώεκτός κομμάτων όλοι γι’ αυτό μαζευτήκαμε»

πήγε επιδεικτικά μπροστά του λέγοντας του ότι:

«εγώ θέλω να είμαι από κόμμα!»

Όπως είπε και ο Παναγιώτης:

Κρίμα που τέτοιες τραγωδίες δεν είναι ικανές να μας ενώσουν.
Κρίμα που όλες οι τραγωδίες γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Με πληροφορίες από anagnostis.org

Υπογράφηκε μετά 2,5 χρόνια η μελέτη για το δρόμο Νεμέα – Κιάτο

Previous article

Έσπειραν …ανέμους και θέρισαν τις …Θύελλες, ο ΠΑΣ Κόρινθος και ο Πέλοπας Κιάτου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.