ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Πιλοτικό πρόγραμμα για τη σηροτροφία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

0

Έγκριση χρηματοδότησης εκπόνησης δύο μελετών με αντικείμενο την επανάκαμψη της σηροτροφίας

Ομόφωνα ενέκρινε το Δ.Σ. του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, που συνεδρίασε χθες Τετάρτη 1η Μαρτίου, υπό τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, την χρηματοδότηση εκπόνησης δύο μελετών με αντικείμενο την επανάκαμψη της σηροτροφίας στην Πελοπόννησο. Συγκεκριμένα, το σώμα ενέκρινε την εκπόνηση αφ’ ενός πιλοτικού προγράμματος τεχνογνωσίας και εξειδικευμένων πρακτικών σηροτροφίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και αφ’ ετέρου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη της σηροτροφίας στην Περιφέρεια.

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεργάζεται με τον ΣΚΕΕ (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Έτοιμων Ενδυμάτων), αλλά και με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επιδιώκοντας να επανακάμψει η σηροτροφία στη νοτιοδυτική Πελοπόννησο.

Στην προοπτική της σχεδιαζόμενης δράσης περιλαμβάνεται η συμβολαιακή καλλιέργεια της μουριάς, ενώ προβλέπονται και επιδοτήσεις για το προϊόν, όπως και πενταετής οικονομική στήριξη για τους μορεώνες μέχρι να αρχίσουν τα δέντρα αυτά να αποδίδουν.

Σχετικά, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας είχε σημειώσει, πρόσφατα ότι “θα χρησιμοποιηθούν τα ήδη υφιστάμενα εργαλεία για την στήριξη της δραστηριότητας στις περιοχές που ενδείκνυνται, κατά βάση σε Λακωνία και Μεσσηνία”.

Ξεκίνησε η πλήρης διαχείριση απορριμμάτων στη μονάδα της Παλαιόχουνης

Previous article

Κατολίσθηση στην Παλιά Εθνική Πατρών – Κορίνθου – Έκλεισε ο δρόμος στο Λαμπίρι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.