2_ΕΛΛΑΔΑ4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέμπη: Σοκάρουν οι πρώτες φωτoγραφίες – “Κόλαφος” ο πρόεδρος των μηχανοδηγών «Δεν λειτουργεί κανένα σύστημα apo to 2000»

0

Στα τραγικά λάθη και τις παραλείψεις που προκάλεσαν την τραγωδία με τη σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη αναφέρθηκε ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα ηλεκτρονικά συστήματα δεν λειτουργούν εδώ και χρόνια.

«Έχει συμβεί το αδιανόητο. Τα δύο τρένα βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. Το ένα ανέβαινε προς Θεσσαλονίκη, το επιβατικό και το εμπορικό κατέβαινε από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα και απ’ ότι φαίνεται υπήρχε μετωπική σύγκρουση, με τα τραγικά αποτελέσματα που βλέπουμε», είπε αρχικά μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γενηδούνιας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις ευθύνες που θα πρέπει να αναζητηθούν για την ενημέρωση των μηχανοδηγών. Συγκεκριμένα όσον αφορά το ζήτημα του κεντρικού ηλεκτρονικού ελέγχου ο κ. Γενηδούνιας υπογράμμισε ότι δεν λειτουργεί τίποτα και όλα γίνονται χειροκίνητα.

«Δεν λειτουργεί τίποτα, όλα γίνονται χειροκίνητα, με ανθρώπινο παράγοντα. Είμαστε στο manual σε όλο το δίκτυο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, όπως και στο σημείο αυτό», είπε ακόμα τονίζοντας ότι ούτε οι ενδείξεις, τα φωτοσήματα, ούτε ο έλεγχος κυκλοφορίας λειτουργούν.

Οι πρώτες πρωινές εικόνες

Οι πρώτες πρωινές εικόνες συγκλονίζουν και δείχνουν το μέγεθος της τραγωδίας με τους 32 νεκρούς και τους δεκάδες τραυματίες. Τα δύο τρένα έχουν συγκρουστεί μετωπικά με αποτέλεσμα τα πρώτα βαγόνια των αμαξοστοιχιών να έχουν γίνει μία άμορφη μάζα.

Παράλληλα βαγόνια από την σφοδρότητα της σύγκρουσης έχουν εκτοξευθεί στα χωράφια, ενώ συντρίμμια έχουν βρεθεί και πολλά μέτρα μακριά από την σφοδρή σύγκρουση. Διασώστες βρίσκονται στο σημείο από την πρώτη στιγμή και συνεχίζουν να επιχειρούν, ώστε να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που βρίσκονται εντός των αμαξοστοιχιών.

Επίσης γερανοί απομακρύνουν τα συντρίμμια από το σημείο και ανοίγουν χώρο στους διασώστες ώστε να επιχειρήσουν μέσα στις αμαξοστοιχίες.

Τα… αστέρια της ορθογραφίας από την Κορινθία – Ποιοι μαθητές κέρδισαν τον διαγωνισμό στην Περιφέρεια

Previous article

Σήμερα η Ενημερωτική Ημερίδα για αγροτικές επιχειρήσεις του Αγροτικός Συνεταιρισμός Κιάτου – Τραγάνας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.