1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Χρίστος Δήμας: Συνάντηση με κεντρικό θέμα το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της Διώρυγας Κορίνθου

0
Συνάντηση είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Χ. Δήμας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Υπερταμείου κ. Γρηγόρη Δημητριάδη, την Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού Μάχη Βάνη, την Διευθύντρια Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και τον Επικεφαλή του Υπερταμείου για την ΑΕΔΙΚ κ. Βασίλη Αλεβιζάκο για το νέο αναπτυξιακό σχέδιο της Διώρυγας Κορίνθου.

Η ανακοίνωση του κ. Χ. Δήμα

Η διώρυγα της Κορίνθου είναι αναμφισβήτητα ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της χώρας. Όμως η σημαντική τουριστική κίνηση δεν αφήνει επιπλέον εισόδημα στη περιοχή της Κορινθίας.
Σήμερα στο γραφείο μου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Υπερταμείου Γρηγόρης Δημητριάδης, η Διευθύντρια Στρατηγικού Σχεδιασμού Μάχη Βάνη, η Διευθύντρια Επικοινωνίας και Βιώσιμης Ανάπτυξης καθώς και ο Επικεφαλής στο Υπερταμείο για την ΑΕΔΙΚ Βασίλης Αλεβιζάκος μου παρουσίασαν το νέο αναπτυξιακό σχέδιο για την Διώρυγα της Κορίνθου το οποίο στοχεύει ξεκάθαρα να δίνει πολλά μεγαλύτερα οφέλη στην τοπική κοινωνία, ειδικότερα στο Δήμο Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων και στο Δήμο Κορινθίων αξιοποιώντας την ακίνητη περιουσία που έχει η ΑΕΔΙΚ στην περιοχή, δημιουργώντας πολλές θέσεις εργασίας και αναδεικνύοντας την σημαντική πολιτιστική μας κληρονομιά.
Υπενθυμίζεται πως οι παρεμβάσεις που έχουν γίνει στη Διώρυγα, ειδικότερα για να αντιμετωπίσουμε την αποκατάσταση στα πρανή έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΠΔΕ του Υπουργείου Αναπτυξης και Επενδύσεων και είναι υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Υποδομών αλλά και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Εφορεία Αρχαιοτήτων και το Υπουργείο Πολιτισμού όσον αφορά τον δίολκο.

Συγκέντρωση Αγροτών στην Κόρινθο

Previous article

Οι διακοπές ρεύματος που θα γίνουν αύριο

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.