1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Τα… αστέρια της ορθογραφίας από την Κορινθία – Ποιοι μαθητές κέρδισαν τον διαγωνισμό στην Περιφέρεια

0
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Διαγωνισμός ορθογραφίας και γλώσσας μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στις 9 με 12 Φεβρουαρίου και στις 19 Φεβρουαρίου, σε 55 σχολεία και των πέντε Περιφερειακών Ενοτήτων, με συμμετοχή περισσότερων από 1500 μαθητές.
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε γύρους. Συγκεκριμένα, ο προκριματικός γύρος έγινε ταυτόχρονα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε τρεις φάσεις:
Η πρώτη φάση διεξήχθη στις 9 Φεβρουαρίου 2023, στα σχολεία των μαθητών που είχαν δηλώσει συμμετοχή. Στην επόμενη φάση του προκριματικού προκρίθηκαν από κάθε σχολείο οι δύο πρώτοι μαθητές από κάθε τάξη.
Η δεύτερη φάση διεξήχθη σε ένα Γυμνάσιο κάθε Περιφερειακής Ενότητας στις 12 Φεβρουαρίου. Οι μαθητές διαγωνίσθηκαν γραπτώς σε αίθουσες του σχολείου ανά τάξη.
Η τρίτη φάση διεξήχθη επίσης στις 12 Φεβρουαρίου στο ίδιο σχολείο που είχε αναλάβει να διοργανώσει τον διαγωνισμό. Στη φάση αυτή συμμετείχαν προφορικώς ενώπιον επιτροπής και κοινού οι πέντε πρώτοι μαθητές της προηγούμενης φάσης, από κάθε τάξη και ανά Περιφερειακή Ενότητα, οι οποίοι έλαβαν βεβαίωση για τη διάκρισή τους. Ο νικητής από κάθε τάξη έλαβε ως βραβείο ένα λεξικό της ελληνικής γλώσσας.
Ο δεύτερος γύρος (τελικός) διεξήχθη την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου με την συμμετοχή των τριών νικητών της τρίτης φάσης, από κάθε τάξη και από κάθε Περιφερειακή Ενότητα. Οι 45 συνολικά διαγωνίσθηκαν προφορικώς ενώπιον επιτροπής και κοινού και ο νικητής μαθητής από κάθε τάξη έλαβε ως βραβείο ένα tablet.
Οι τρεις πρώτοι νικητές μαθητές και νικήτριες μαθήτριες στην Κορινθία είναι οι κάτωθι:
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΥΧΟΥΣΕΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
Α΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Κουτσόπουλος Ιωάννης – Εκπαιδευτήριο Απόστολος Παύλος
Λυμπερόπουλος Μιλτιάδης – Εκπαιδευτήριο Απόστολος Παύλος
Λιβάνη Ελένη – Homo Educandus Αγωγή
Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Παπαοικονόμου Παναγιώτα – 1ο Γυμνάσιο Κορίνθου
Μάτσα Κυριακή – HomoEducandus Αγωγή
Ροζάκης Παναγιώτης – Γυμνάσιο Δερβενίου
Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Ντόβα Ελένη Μαρία – HomoEducandus Αγωγή
Σπηλιωτακάρα Σπυρούλα – HomoEducandus Αγωγή
Κουρκουλιώτης Παύλος – Εκπαιδευτήριο Απόστολος Παύλος

Ξυλόκαστρο – Θεατρική Παράσταση για Παιδιά «Ο Φιλάργυρος του Μολιέρου»

Previous article

Τέμπη: Σοκάρουν οι πρώτες φωτoγραφίες – “Κόλαφος” ο πρόεδρος των μηχανοδηγών «Δεν λειτουργεί κανένα σύστημα apo to 2000»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.