2_ΕΛΛΑΔΑ

Πελοπόννησος – Αιτήσεις για 1.000 θέσεις ηλικίας 18 – 29 ετών, στις λιγνιτικές περιοχές

0

Ξεκίνησε από την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου η υποβολή αιτήσεων, προς την ΔΥΠΑ (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) από ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, για τις 1.000 επιπλέον θέσεις του “ειδικού προγράμματος προεργασίας για άνεργους νέους, ηλικίας 18 – 29 ετών, περιοχών των Περιφερειών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου, που επλήγησαν από τις επιπτώσεις της απολιγνιτοποίησης”.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 22.400.000 ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το ελληνικό δημόσιο και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο/Πρωτοβουλία για την Απασχόληση των Νέων, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020”.

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμοί του δημοσίου που ασκούν τακτικά οικονομική δραστηριότητα, καθώς και επιχειρήσεις τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, σε περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Δήμοι Μεγαλόπολης, Τρίπολης,

Γορτυνίας, Σπάρτης, Οιχαλίας και Καλαμάτας) καθώς και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οσες από τις πιο πάνω επιχειρήσεις ενδιαφέρονται μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στο ΟΠΣ (Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα) της ΔΥΠΑ, μέσω του ιστότοπου www.dypa.gov.gr.

Ωφελούμενοι είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18 – 29 ετών και η διάρκεια του προγράμματος είναι επτά μήνες, με την ΔΥΠΑ να καταβάλλει αποζημίωση ίση με τον κατώτατο μισθό και αναλογία δώρων και επιδόματος αδείας.

Οπως είναι γνωστό, οι πρώτες 2.000 θέσεις του εν λόγω προγράμματος καλύφθηκαν μέσα στο 2022, ενώ οι επιπλέον 1.000 θέσεις εξασφαλίστηκαν μετά την αύξηση κατά 8.500.000 ευρώ του προϋπολογισμού το.

Η σχετική δημόσια πρόσκληση έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΔΥΠΑ (http://www.dypa.gov.gr).

Αύριο το 5o Trail Φανερωμένης Χιλιομοδίου

Previous article

Σήμερα η εκδήλωση ΄΄ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΣΤΙΜΑΓΚΑ΄΄ του συλλόγου Στιμάγκας ΄΄ΘΥΑΜΙΣ΄΄

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.