1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Οι τρεις σημαντικές εξελίξεις για τους αγρότες της Κορινθίας από την συνάντηση του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο

0

Στη συνάντηση που είχε χθες στο γραφείο του, με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο ο Υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Χρίστος Δήμας, καταγράφηκαν 3 σημαντικές εξελίξεις για τους αγρότες της Κορινθίας. Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει ο κος Δήμας : “Συζητήσαμε για την αποζημίωση των παραγωγών στο επιτραπέζιο σταφύλι και ενημερώθηκα για το που βρίσκεται η διαδικασία. Με διαβεβαίωσε πως προχωράμε άμεσα στις αποπληρωμές για την βροχόπτωση αλλά και την αξιοποίηση άλλου χρηματοδοτικού προγράμματος ώστε να ενισχυθούν για την απώλεια του εισοδήματος τους όσοι είχαν ζημία από τον παρατεταμένο καύσωνα. Τις αμέσως επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθεί το συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

Συζητήσαμε για τα πορίσματα των πυρκαγιών του 2021 και για τις περιοχές που δεν καλύπτονται από το σύστημα Copernicus και δεν έχουν λάβει προκαταβολή. Μέχρι το τέλος του μήνα αναμένεται να καταχωρηθούν και αμέσως μετά θα πληρωθούν οι προκαταβολές.

Τέλος, ζήτησα να κλείσουν όλες οι εκκρεμότητες για την εφαρμογή της ΚΥΑ για τις συνέπειες από τον παγετό του 2021, για τις καλλιέργειες που βρίσκονται στο προανθικό στάδιο. Με διαβεβαίωσε πως στο πρώτο 10ήμερο του Μαρτίου οι παραγωγοί θα λάβουν τις αποζημιώσεις τους.”

Κορινθία – Συνελήφθησαν 2 άτομα. Ειχαν προτίμηση σε εργαλεία, αλουμίνια, και σε ντενεκέδες με λάδι

Previous article

Σύλλογος Γυναικών Αγίων Θεοδώρων – Μεγάλη βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς Τούρκους & Σύριους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.