ΕΠΙΣΤΗΜΗ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Μία τεχνητή νοημοσύνη πέταξε ένα μαχητικό jet για 17 ώρες – Νέο ρεκόρ για την Lockheed Martin

0

Μία τεχνητή νοημοσύνη κατάφερε να πετάξει το Lockheed Martin VISTA X-62A για πάνω από 17 ώρες. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό μαχητικό σκάφος και το VISTA σημαίνει Variable Inflight Simulation Test Aircraft. Η τεχνητή νοημοσύνη του σκάφους μπορεί να προσομοιώσει χαρακτηριστικά επιδόσεων σκαφών και στη συγκεκριμένη περίπτωση, μιμήθηκε έναν άνθρωπο πιλότο.

Πρόκειται για την πρώτη καταγεγραμμένη πτήση τακτικού αεροσκάφους από μία τεχνητή νοημοσύνη και ο στόχος ήταν να διερευνηθεί η δυνατότητα χρήσης της πλατφόρμας για να δοκιμαστούν διαφορετικά σχέδια αεροσκαφών τα οποία θα μπορούν να πετούν αυτόνομα.

The X-62A VISTA Aircraft flying above Edwards Air Force Base, California. (Photo Credit: Kyle Brasier, U.S. Air Force)

Το VISTA θα μας επιτρέψει να αυξήσουμε την ανάπτυξη και τις δοκιμές των πιο εξελιγμένων τεχνικών τεχνητής νοημοσύνης με νέα μη επανδρωμένα σκάφη. Αυτή η προσέγγιση, σε συνδυασμό με στοχευμένες δοκιμές των σκαφών καθώς παράγονται, θα ωριμάσει ταχύτατα την αυτονομία των μη επανδρωμένων πλατφορμών και θα μας επιτρέψει να φέρουμε τακτικά σχετικές δυνατότητες στα πολεμικά σκάφη.

Οι 17 ώρες πτήσεις της AI έλαβαν χώρα το Δεκέμβριο και τώρα δόθηκαν στη δημοσιότητα. Το VISTA είναι ένα τροποποιημένο F-16D Block 30 Peace Marble II, το οποίο έχει αναβαθμιστεί με ηλεκτρονικά συστήματα Block 40.

Η Lockheed Martin τόνισε πως το VISTA θα παίξει καίριο ρόλο στην ταχεία ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ και οι δοκιμές θα συνεχιστούν στη βάση Edwards καθ’ όλη τη διάρκεια του 2023.

Βασίλειος Μπαλάφας: 𝚨𝚲𝚮𝚯𝚬𝚰𝚨, 𝚷𝚶𝚼 𝚩𝚸𝚰𝚺𝚱𝚬𝚻𝚨𝚰 𝚺𝚮𝚳𝚬𝚸𝚨 𝚮 𝚺𝚼𝚳𝚳𝚨𝚾𝚰𝚨 𝚻𝚶𝚼 𝟒𝟏,𝟕𝟓% ;

Previous article

Θανάση Πετράκου: “Η Ελλάδα πεθαίνει” – Καταστρέφεται η παραγωγική βάση της χώρας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.