ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ανυποχώρητοι αγρότες στήνουν μπλόκα από την Αργολίδα έως και τη Μακεδονία (Εικόνες)

0

Με εμπόδια η μετακίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της χώρας λόγω των Πανελλαδικών κινητοποιήσεων των αγροτών

Συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για την επιβίωσή τους αποφασίζουν αγρότες σε όλη την Ελλάδα, προγραμματίζοντας νέες κινητοποιήσεις και στήνοντας μπλόκα με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα, παραμένοντας ανυποχώρητοι παρά τις προσπάθειες για καταστολή με αστυνομικές δυνάμεις, η παρουσία των οποίων προκάλεσε τη διαμαρτυρία αγροτικών φορέων και στο Άργος.

Εκτός από τις κινητοποιήσεις στην Αργολίδα και την υπόλοιπη Πελοπόννησο, μπλόκα έχουν στηθεί και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως χαρακτηριστικά αυτό που κατέγραψε η κάμερα του anagnostis στο δρόμο μεταξύ Έδεσσας και Φλώρινας, στο νομό Πέλλας, στη Δυτική Μακεδονία.

Διαμαρτυρία αγροτών (3)
Φώτο: anagnostis

Σε κόμβους έχουν παραταχθεί τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα. Κλείνουν ανά διαστήματα τους δρόμους για 15 λεπτά.

Στα βασικά αιτήματά τους περιλαμβάνονται η αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πωλήθηκαν κάτω του κόστους ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεσή τους, η μείωση του κόστους παραγωγής και κατώτατες εγγυημένες τιμές, η προστασία από φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής και αλλαγή του κανονισμού ΕΛΓΑ κ.ά.

Διαμαρτυρία αγροτών (2)
Φώτο: anagnostis

Κινητοποιήσεις και μπλόκα σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικοί σύλλογοι και ομοσπονδίες των αγροτών έχουν στήσει μπλόκα και πραγματοποιούν συντονισμένες δράσεις με διάφορες μορφές σε όλη τη χώρα: στη Δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, την Πέλλα, τη Λακωνία, την Αιτωλοακαρνανία, την Κέρκυρα, την Πρέβεζα, την Ημαθία, τη Μεσσηνία, τη Λιβαδειά, τη Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίζονται σε Ηλεία, Φάρσαλα, Αιγιαλεία, Αργολίδα, Χανιά κ.α.

Στην Έδεσσα οι κερασοπαραγωγοί από τα γύρω χωριά, που βρίσκονται σε απόγνωση καθώς καταστράφηκε η παραγωγή τους (50% των κερασιών παράγεται στην περιοχή), έκλεισαν μια εβδομάδα στο μπλόκο του Μεσημερίου, ενώ στην Άρτα, στην κινητοποίηση στο γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης-βουλευτή της περιοχής Γ. Στύλιου οι αγρότες δήλωναν ότι δεν φτάνει ούτε μισός τόνος πορτοκάλια για την αγορά 1 κιλού λιπάσματος.

Πηγή: anagnostis.org

Φεβρουάριος 1963: Το περίεργο τσουνάμι του Κορινθιακού – Βάρκες στις σκεπές και χταπόδια στα δέντρα

Previous article

Τρομακτική πρόβλεψη από τον καθηγητή σεισμολογίας Κώστα Παπαζάχο «Κάποια στιγμή θα βιώσουμε στον ελληνικό χώρο έναν σεισμό σαν της Τουρκίας»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.