ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Σημαντικό εργαλείο και για τους Κορίνθιους αγρότες: Εφαρμογή «Προειδοποιήσεων Παγετού»

0

O παγετός  που είναι και αυτός μία από τις αιτίες για την καταστροφή φυτικής παραγωγής και στο νομό μας  και που δημουργεί σημαντικά προβλήματα στους αγρότες και επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, τώρα μπορεί να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά και πιο νωρίς.

Άν υπάρχει έγκαιρη προειδοποίηση μπορούν να εφαρμοστούν μέτρα προστασίας πριν και μετά την εκδήλωση του φαινομένου  ώστε οι ζημιές να περιοριστούν ή ακόμη και να εξαλειφθούν. Έτσι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) με την συνδρομή της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ) ανέπτυξε εφαρμογή «Προειδοποιήσεων Παγετού» (https://frost.minagric.gr/) η οποία παρέχει όλη την απαραίτητη πληροφόρηση που θα επιτρέψει στους αγρότες της χώρας να αντιμετωπίσουν έγκαιρα γεγονότα επερχόμενου παγετού.

Όπως διαβάζουμε σε αθηναϊκά Μ.Μ.Ε, “η πρόγνωση του παγετού αφορά τις επόμενες τρεις ημέρες, με ωριαίο χρονικό βήμα, και παρέχεται σε τρία επίπεδα πληροφόρησης. Στο πρώτο επίπεδο, η χώρα χωρίζεται σε 325 γεωγραφικές περιοχές που αντιστοιχούν στους Καλλικρατικούς Δήμους. Κάθε Δήμος έχει έναν χρωματισμό που υποδεικνύει την ένταση του αναμενόμενου παγετού. Το πράσινο δείχνει ότι δεν αναμένεται παγετός.

Το κίτρινο ότι αναμένονται θερμοκρασίες από 2°C έως 0°C, το πορτοκαλί ότι αναμένονται θερμοκρασίες από 0°C έως -2°C και το κόκκινο ότι αναμένονται θερμοκρασίες μικρότερες από -2°C. Επισημαίνεται ότι η θερμοκρασία στην οποία αναφέρεται η εφαρμογή είναι περίπου στο ύψος των 2m.”

Πηγή: naftemporiki.gr

Κορινθία: που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Previous article

Οι διακοπές ρεύματος που θα γίνουν τη Τρίτη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.