4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φτωχότερη η Ελληνική Μουσική: Πέθανε η γεννημένη στην Τρίπολη και μεγαλωμένη στο Ναύπλιο Στέλλα Βλαχογιάννη

0

Υπήρξε σπουδαία ραδιοφωνική παραγωγός, δημοσιογράφος, κριτικός δίσκων, διευθύντρια μουσικών εντύπων και ακούραστος εργάτης της Ελληνικής Μουσικής

Μια μεγάλη απώλεια μετράει από σήμερα η δημοσιογραφία και η Ελληνική μουσική. Η Στέλλα Βλαχογιάννη, σπουδαία ραδιοφωνική παραγωγός, κριτικός δίσκων, διευθύντρια μουσικών εντύπων και ακούραστος εργάτης του καλλιτεχνικού χώρου, έφυγε από τη ζωή.

Την είδηση έκαναν γνωστή συνάδελφοι της και δεκάδες καλλιτέχνες αποχαιρετήσαν την κυρία της δημοσιογραφίας που ήταν πάντα αυστηρή αλλά δίκαιη.

Η πορεία της Βλαχογιάννη ήταν αξιοσημείωτη και το κύρος της δεν το αμφισβητούσε ποτέ κανείς. Κάθε κουβέντα της στο ραδιόφωνο, κάθε κριτική της στα περιοδικά ήταν πάντα σημείο αναφοράς.

Από την διεύθυνση του Διφώνου, τα κείμενά της στο ΒΗΜΑgazino, τα βιβλία της και φυσικά την θρυλική εκπομπή της Ιατρείον Ασμάτων στο Δεύτερο Πρόγραμμα η Στέλλα Βλαχογιάννη έκανε πάντα την μουσική δημοσιογραφία να μοιάζει με τέχνη.

Ποια ήταν η Στέλλα Βλαχογιάννη

Γεννήθηκε στην Τρίπολη το 1957 και μεγάλωσε στο Μαρούσι και στο Ναύπλιο. Ξεκίνησε να γράφει άρθρα και συνεντεύξεις στα Επίκαιρα, και εργάστηκε εκεί ως το κλείσιμο του περιοδικού το 1983. Έχει εργαστεί σε πολλά περιοδικά ως συντάκτης και αρχισυντάκτης υπογράφοντας δεκάδες άρθρα, συνεντεύξεις και κριτικές για το ελληνικό τραγούδι.

Από το 2002, παρουσίαζε τα μεσάνυχτα κάθε Τετάρτης την ωριαία εκπομπή λόγου, «Ιατρείον Ασμάτων», στο Δεύτερο Πρόγραμμα, 103,7 με τον υπότιτλο: «Μια ώρα μουσικής ψυχικής διαταραχής». Η εκπομπή έπειτα από μια διακοπή το 2011, ξεκίνησε ξανά στις αρχές του 2013 για να διακοπεί -όπως και ολόκληρο το ραδιοφωνικό πρόγραμμα της ΕΡΤ- τον Ιούνιο του 2013.

Η πρώτη της ποιητική συλλογή, «Η θλίψη του σώματος» εκδόθηκε το 2003 (Μικρή Άρκτος), ενώ το 2005 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ιατρείον Ασμάτων-αποσπάσματα ραδιοφωνικού λόγου» (Μικρή Άρκτος),»Με λένε θάνατο» ήταν η δεύτερη ποιητική της συλλογή (Μετρονόμος, 2010). Παράλληλα, το θεατρικό της έργο «Μην παίζεις με τα χώματα» (»ένα έργο αυστηρώς ακατάλληλο για ευτυχισμένους και απροβλημάτιστους ανθρώπους») ανέβηκε με μεγάλη επιτυχία την άνοιξη του 2010 στο θέατρο «Βασιλάκου» και συνέχισε την επόμενη σεζόν στο θέατρο «Studio Μαυρομιχάλη» ενώ ταξίδεψε και σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Πηγή: in.gr

Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας: Υποχρεωτικά αλυσίδες σε όλα τα οχήματα

Previous article

ΔΩΡΕΑΝ Rapid Test την Τετάρτη στον Δήμο Λουτρακίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.