4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Πατρών τίμησε τον κορίνθιο πολιτικό Σταύρο Δήμα

0

Μια ιδιαίτερη τιμητική διάκριση για τον Κορίνθιο μεγάλο πολιτικό κύριο Σταύρο Δήμα επιφύλαξε το Πανεπιστήμιο Πατρών χτες (Δευτέρα 30 Ιανουαρίου) στο πλαίσιο εκδήλωσης του Πανεπιστημίου Πατρών για τους Τρεις Ιεράρχες.

Συγκεκριμένα ο Σταύρος Δήμας, αναγορεύτηκε  επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Ο γιός του κ. Δήμα, Χρίστος, κοινοποίησε το γεγονός μέσω των social media: “Για ακόμα μία φορά πολύ υπερήφανος για το πατέρα μου Σταύρο Δήμα, που αναγορεύτηκε σήμερα επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Πατρών…“.

Ο Σταύρος Δήμας είναι Έλληνας δικηγόρος, οικονομολόγος και πολιτικός. Έχει διατελέσει υπουργός και επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις αλλά και για το Περιβάλλον..

Γεννήθηκε στην Κλένια Κορινθίας στις 30 Απριλίου 1941. Σπούδασε νομικά και οικονομικά στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτικό της σύγχρονης Νεοελληνικής Ιστορίας, εχει διατελέσει : 

  • Υφυπουργός Συντονισμού στην Κυβέρνηση Καραμανλή από το 1977 έως το 1980 .
  • Υπουργός Εμπορίου στην Κυβέρνηση Ράλλη το 1980.
  • Υπουργός Άνευ Χαρτοφυλακίου από το 1980 έως το 1981.
  • Υπουργός Γεωργίας υπό τον Τζαννή Τζαννετάκη το 1989  και υπό τον Ξενοφών Ζολώτα έως το 1990. Υπουργος Βιομηχανίας, Ενέργειας και Τεχνολογίας στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη από το 1990 έως το 1991.
  • Τον Ιανουάριο του 1995, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ Μιλτιάδη Έβερτ ορίστηκε γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος. Στις 23 Μαρτίου 1997, στο 4ο Συνέδριο της ΝΔ εξελέγη εκ νέου μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και στις 2 Απριλίου του ίδιου έτους, επανεξελέγη γραμματέας της ΚΟ του κόμματος.
  • Τον Μάρτιο του 2004, διορίστηκε Επίτροπος Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων στην Επιτροπή Ρομάνο Πρόντι

Υποψηφιότητα για την Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας

  • Στις 9 Δεκεμβρίου 2014, ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μετά από συνάντηση με τον Σταύρο Δήμα, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα Δήμα, υποστηριζόμενη από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Στην Α΄ Ψηφοφορία, που έγινε στις 17 Δεκεμβρίου, η υποψηφιότητα Δήμα συγκέντρωσε 160 θετικές ψήφους και 135 «Παρών».
  • Στην Β΄ Ψηφοφορία, η οποία έλαβε χώρα στις 23 Δεκεμβρίου, ο Σταύρος Δήμας έλαβε 168 θετικές ψήφους.
  • Στη τρίτη και τελική ψηφοφορία, στις 29 Δεκεμβρίου, ο Σταύρος Δήμας έλαβε και πάλι 168 θετικές ψήφους, χωρίς να καταφέρει να εξασφαλίσει τις απαιτούμενες 180 ψήφους ώστε να εκλεγεί, με αποτέλεσμα η Βουλή να διαλυθεί στις 31 Δεκεμβρίου 2014 και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες Εθνικές εκλογές στις 25 Ιανουαρίου 2015.

 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Μεταγραφικές βόμβες την 12η ώρα: Στην Κόρινθο ο Μυριώτης, στον Πέλοπα ο Χουσελάς

Previous article

Ραντεβού αύριο στο αστεροσκοπείο Στεφανίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.