1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

OXI από την ΡΑΕ σε αιολικό πάρκο στα Γεράνεια

0

Άσβεστη μοιάζει η «δίψα» των επενδυτών για έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο κλάδος των ΑΠΕ φαίνεται πως είναι ιδιαίτερα ελκυστικός καθώς σε καθημερινή βάση έρχονται στο φως νέα σχέδια για αντίστοιχες κατασκευές.

Φωτοβολταϊκά και αιολικά κυριαρχούν στις αιτήσεις που δέχεται η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για αδειοδότηση νέων πρότζεκτ. Σταδιακά όμως, στο κάδρο μπαίνουν και οι υποδομές αποθήκευσης ενέργειας καθώς ο κλάδος τις έχει αναγνωρίσει ως ζωτικό κομμάτι ούτως ώστε να έχει επιτυχημένη έκβαση η μετάβαση προς την πράσινη ενέργεια.

Σε αυτό το πλαίσιο καταρτίζονται συνεχώς νέα σχέδια τα οποία αιτούνται την έγκριση της Αρχής ως το πρώτο βήμα. Πολλά πρότζεκτ βλέπουν το πράσινο φως της ΡΑΕ, υπάρχουν όμως και άλλα τα οποία λαμβάνουν απορριπτική απάντηση.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση βρίσκονται τρία σχέδια της Cero Generation, για ισάριθμα αιολικά πάρκα. Πρόκειται για τρία μεγάλα έργα καθώς η συνολική ισχύος φτάνει τα 414 MW.

Μπλόκo της ΡΑΕ σε τρία πρότζεκτ στα Γεράνεια

Όπως αναφέρει το ypodomes.gr, η Cero μέχρι στιγμής ξεδιπλώνει με επιτυχημένο και εντυπωσιακό τρόπο ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο σχέδιο για υποδομές ΑΠΕ στην Ελλάδα. Η εταιρεία έχει «κλειδώσει» άδειες από τη ΡΑΕ ισχύος που ξεπερνάει το 1 GW.

Ωστόσο αυτή τη φορά είδε τη ΡΑΕ να της δίνει αρνητική απάντηση για τα τρία νέα πρότζεκτ. Πιο συγκεκριμένα το πρώτο σχέδιο αφορά αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 144 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 144 MW στη θέση Γεράνια 1.

Ακόμα η εταιρεία δρομολογεί και δεύτερο αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 138 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 138 MW στη θέση Γεράνια 2.

Το τρίτο σχέδιο προβλέπει αιολικό σταθμό εγκατεστημένης ισχύος 132 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 132 MW στη θέση Γεράνια 3.

Οι θέσεις και των τριών έργων βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων.

Η λόγος της απόρριψης

Στην ανακοίνωση της η ΡΑΕ αναφέρει πως η περιοχή που χωροθετείται το έργο αποτελεί «Περιοχή με κορεσμένο δίκτυο». Ακόμα σύμφωνα με το φάκελο της αίτησης η σύνδεση του σταθμού προτείνεται να γίνει εντός του κορεσμένου δικτύου της Πελοποννήσου. Συνεπώς, η αίτηση την εταιρείας υποβλήθηκε απαραδέκτως σε περιοχή όπου το δίκτυο είναι κορεσμένο.

πηγη – loutraki365.gr

Δ. Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης: “Ο οικισμός της Λυγιάς έχει πλέον ένα σύγχρονο και νόμιμο ρυμοτομικό σχέδιο”

Previous article

ΠΡΟΣΟΧΗ Επιδείνωση του καιρού με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, κεραυνούς  χαλαζοπτώσεις & θυελλώδεις ανέμους

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.