1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Η έρευνα και η καινοτομία στο επίκεντρο του Επιμελητηρίου – Τι είπε ο Χρίστος Δήμας (φωτό)

0

Σημαντικά συμπεράσματα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα στηρίξουν την έρευνα και την Καινοτομία στην Ελλάδα προέκυψαν από την σημαντική εκδήλωση που έγινε στο Επιμελητήριο Κορινθίας, σήμερα το απόγευμα, με κύριο ομιλητή τον υφυπουργό έρευνας και τεχνολογίας Χρίστο Δήμα.

Στην εκδήλωση υπήρξε συζήτηση με επιχειρήσεις, παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της περιοχής  για τις επενδυτικές ευκαιρίες, τα χρηματοδοτικά εργαλεία ευρύτερα, τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ, για τις νεοφυείς επιχειρήσεις και για τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Όπως ανέφερε ο κύριος Δήμας η δράση «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027» αναμένεται να προκηρυχθεί στους επόμενους 2 μήνες, θα περιλαμβάνει 4 παρεμβάσεις και θα έχει προϋπολογισμό 300 εκατομμύρια €.

Δικαιούχοι της δράσης «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027»  είναι:

α ) Επιχειρήσεις και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως επιχειρήσεις» και

β) Ερευνητικοί οργανισμοί και «Λοιποί φορείς που αντιμετωπίζονται ως ερευνητικοί οργανισμοί».

Στόχος της δράσης είναι η σύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων προς τις διεθνείς αγορές, με στόχο τη μετάβαση στην ποιοτική καινοτόμο επιχειρηματικότητα και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας.

Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Λουζιώτης εξήγησε ότι «η εκδήλωση πρόσφερε μια πολύτιμη ευκαιρία στους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου να μάθουν για την πιο πρόσφατη έρευνα και στους ερευνητές να συνδεθούν με επιχειρήσεις και να εξερευνήσουν πιθανές συνεργασίες στο πλαίσιο του «Ερευνώ – Καινοτομώ 2021-2027».

ΛΟΥΤΡΑΚΙ – ΔΩΡΕΑΝ Rapid Test COVID-19 την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου

Previous article

Την “Θύελλα” αντιμετωπίζει αύριο στο Πετρί ο ΠΑΣ Κόρινθος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.