ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Τι σημαίνει το τελεσίγραφο Νανόπουλου και η dead line των δύο εβδομάδων – Οι απουσίες που καταγράφηκαν

0

Μπορεί η χτεσινή εκδήλωση με αφορμή την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Συμμαχίας Πολιτών να είχε στο επίκεντρό της την ανακοίνωση των πρώτων 46 υποψηφίων, ωστόσο, το τελεσίγραφο Νανόπουλου προς όσους κρατούν ανοιχτές τις πόρτες σε δύο διαφορετικούς συνδυασμούς και κυρίως η dead line των δύο εβδομάδων ήταν το γεγονός που συζητήθηκε περισσότερο απο κάθε άλλο.

Κάποιοι δεν θα είναι υποψήφιοι γιατί μπορεί να θελήσουν να κατέβουν υποψήφιοι βουλευτές. Θα τους βοηθήσουμε και θα μας βοηθήσουν. Το ίδιο και με όσους θελήσουν να πάνε υποψήφιοι στην περιφέρεια. Τους στηρίζουμε και μας στηρίζουν. Μπορεί κάποιοι άλλοι να πάνε απλώς σπίτι τους γιατί κουράστηκαν. Θα τους τιμήσουμε και θα παραμείνουμε φίλοι. Όλα αυτά επιτρέπονται.

Ένα πράγμα δεν επιτρέπεται και θέλω να το κάνω σαφές. Δεν επιτρέπεται αντιδήμαρχος ή πρόεδρος Νομικού προσώπου, διορισμένος από τον δήμαρχο, ή έχει υποδειχτεί από τον δήμαρχο να δουλεύει για αντίπαλη παράταξη. Γιατί κυκλοφορεί η φήμη ότι ορισμένοι έχουν ενταχθεί σε άλλη δημοτική παράταξη αλλά παραμένουν στην έμμισθη θέση του αντιδημάρχου ή ενός νομικού προσώπου. Αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει στις επόμενες δύο εβδομάδες», είπε ο δήμαρχος και καταχειροκροτήθηκε.

Τι σημαίνει αυτό;

Σημαίνει ότι σε δύο εβδομάδες, δηλαδή μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου, ο κ. Νανόπουλος θα καλέσει αυτούς στους οποίους αναφέρεται και θα τους ζητήσει να αποφασίσουν αν θα κατέβουν μαζί του στις εκλογές, προκειμένου να τους ανακοινώσει και να τους δεσμεύσει. Όσοι δεν δεσμευτούν, θα αντικατασταθούν…

Ένα δεύτερο που προκάλεσε συζητήσεις ήταν η απουσία σχεδόν του συνόλου των πολιτικών και αυτοδιοικητικών προσώπων, από την εκδήλωση. Δεν ήταν ούτε οι δύο υφυπουργοί, με τους οποίους ο κ. Νανόπουλος έχει άριστη συνεργασία, ούτε ο κ. Κόλλιας, ούτε η κυρία Σούκουλη. Δεν έδωσε το παρών η ΝΟΔΕ (απών ο κ. Σουφρίλας), το Επιμελητήριο εκπροσωπήθηκε δια του κ. Γαϊτάνου, ενώ η περιφέρεια εκπροσωπήθηκε μόνον από τον Τάσο Γκιολή.

Τέλος, απουσία κατέγραψαν οι συνεργαζόμενοι με την δημοτική αρχή Πελοπίδας Καλλίρης, Γιώργος Πιέτρης, Βαγγέλης Παπαϊώαννου και Σπύρος Πλατής. Τι θα σημάνει αυτό; Θα ξέρουμε σε δύο εβδομάδες.

Από την άλλη μεριά το ψηφοδέλτιο φαίνεται πως είναι σημαντικά ανανεωμένο, αφού από τα 46 ονόματα μόνον τα 19 διεκδίκησαν την ψήφο και το 2019 με τον κ. Νανόπουλο και την Συμμαχία Πολιτών. Από τους υπόλοιπους 27, οι έξι ήταν υποψήφιοι με τον Αλέκο Πνευματικό, δύο με τον Νίκο Σταυρέλη, τρεις είχαν κατέβει ως ανεξάρτητοι, δύο είχαν δικούς τους συνδυασμούς, ενώ οι υπόλοιποι 14 θα είναι για πρώτη φορά υποψήφιοι.

Από τους 46 πάντως, μόνο 11 είναι γυναίκες.

 

Καρναβάλι Δήμου Βέλου Βόχας Κυριακή 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ στην παραλία Βραχατίου

Previous article

Έτερος Εγώ – Νέμεσις: Το επίσημο trailer έφτασε και γίνεται πανικός!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.