4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ΦΕΚ καθορίστηκαν οι διαδικασίες αδειοδότησης καταφύγιων ζώων συντροφιάς

0

Σε ΦΕΚ ορίστηκαν οι προϋποθέσεις για την  αδειοδότηση των καταφυγίων ζώων συντροφιάς, γεγονός που ενδιαφέρει πολύ τους Δήμους, δεδομένης της ανάγκης που υπάρχει για την στέγαση και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Αρκετοί Δήμοι της χώρας επιχειρούν να δώσουν λύση στο θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς με την κατασκευή καταφυγίων που θα παρέχουν περίθαλψη και φιλοξενία των ζώων συντροφιάς.

Αυτό που χρειάζονται οι Δήμοι είναι πόροι και προσωπικό για να ανταπεξέλθουν στη περισυλλογή και την φροντίδα των αδέσποτων ζώων, τα οποία πολλαπλασιάζονται διαρκώς, αφού αρκετοί παρατάνε τα άτυχα ζώα συντροφιάς όπου να είναι. Ειδικά σε περιφερειακούς, νησιώτικους και ορεινούς Δήμους, οι ΟΤΑ προσπαθούν να εντοπίσουν και να περιθάλψουν τα ζώα σε εκτάσεις πολλών χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, σε δυσπρόσιτες περιοχές, με ελάχιστο προσωπικό και ακόμη λιγότερους πόρους.

Στο ΦΕΚ αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η ίδρυση των καταφυγίων ζώων συντροφιάς προϋποθέτει προηγούμενη άδεια η οποία χορηγείται με απόφαση της αρμόδιας κτηνιατρικής αρχής της οικείας Περιφέρειας/Περιφερειακής Ενότητας, εντός των ορίων της οποίας πρόκειται να εγκατασταθεί το καταφύγιο, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής του άρθρου 5 του ν. 604/1977 (Α’ 163).

Εφόσον οι εγκαταστάσεις του καταφυγίου βρίσκονται εντός των ορίων αρμοδιότητας δύο ή περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων, η αίτηση του ενδιαφερόμενου υποβάλλεται στην Περιφερειακή Ενότητα στα όρια της οποίας βρίσκεται η μεγαλύτερη έκταση του ακινήτου εντός του οποίου έχει εγκατασταθεί το καταφύγιο η οποία αποφαίνεται επί του αιτήματος και ενημερώνει σχετικώς τις λοιπές Περιφερειακές Ενότητες εντός των ορίων των οποίων βρίσκεται τμήμα του καταφυγίου.

Πηγή: in.gr

Προγραμματισμένες Διακοπές ΔΕΔΔΗΕ στην Κορινθία

Previous article

Νίκος Σταυρέλης: Για τα ηλεκτρικά ποδήλατα το νέο «επεισόδιο» στην αξιοπιστία δημάρχου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.