1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

ΕΠΑΛ Λουτρακίου: Άγριος ξυλοδαρμός μαθητή – Νοσηλεύεται στο ΚΑΤ

0

Ένα ακόμα περιστατικό ξυλοδαρμού έρχεται σήμερα στην δημοσιότητα.
Ο ξυλοδαρμός που συγκλονίζει το πανελλήνιο ανάμεσα σε 2 μαθητές
αυτή τη φορά έγινε στο σχολικό συγκρότημα 1ου & 2ου Επαγγελματικό λύκειο Λουτρακίου.

Ο 16χρονος μαθητής της Β λυκείου που φοιτά στο 2ο ΕΠΑΛ φέρει σοβαρά κατάγματα στην κάτω γνάθο και νοσηλεύεται στο ΚΑΤ από τις 16/1/2023 όταν σημειώθηκε και το περιστατικό.

Συγκεκριμένα ένα ενήλικο άτομο εξωσχολικό, ηλικίας 22 ετών, έπιασε την κουβέντα με τον ανυποψίαστο 16χρονο μαθητή, του απέσπασε την προσοχή και εν συνεχεία ένας ανήλικος μαθητής του 1ου ΕΠΑΛ επιτέθηκε πισώπλατα μπουνιές και κλωτσιές στον μαθητή του 2ου ΕΠΑΛ .

Το περιστατικό συνέβη εν ώρα διαλείμματος και ενώ ο μαθητής κατευθυνόταν από το 2ο ΕΠΑΛ στο 1ο γιατί είχε μάθημα στα εργαστήρια.

Μετά την επίθεση, ο 16χρονος κείτονταν αιμόφυρτος στο προαύλιο. Οι γονείς καταγγέλουν την παντελή αδιαφορία των διαδασκόντων καθηγητών, οι οποίοι δεν  επέδειξαν την δέουσα προσοχή, δεν περιέθαλψαν το παιδί, δεν του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες, δεν ενημέρωσαν τους γονείς, δεν το μετέφεραν σε νοσοκομείο αλλά ούτε και τιμώρησαν τον άλλο μαθητή για τον ξυλοδαρμό, ούτε ειδοποίησαν την αστυνομία για την παρουσία ενός εξωσχολικού στο σχολείο τους.

Η μητέρα του 16χρονου πληροφορήθηκε για το γεγονός από το ίδιο το παιδί, τηλεφώνησε στο σχολείο να πληροφορφορηθεί τι συμβαίνει και της απάντησαν να ξαναπάρει αργότερα…., όπως καταγγέλει.

Εσπευσε ο πατέρας του στο σχολείο όσο πιο γρήγοροα μπορούσε, είδε το παιδί αιμόφυρτο να πονά και το μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο Νοσοκομείο της Κορίνθου.

Οι γιατροί περιέθαλψαν και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο μαθητή, αλλά μετά από διαγνωστικό και ακτινολογικό έλεγχο, κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο ΚΑΤ των Αθηνών.

Ο μαθητής αναμένεται αύριο 19 Ιανουαρίου 2023 να χειρουργηθεί και να τοποθετηθούν λάμες στη γνάθο του για να αποκατασταθεί η ζημιά που προκλήθηκε από τον ξυλοδαρμό.

Ο μαθητής που επιτέθηκε είχε σχέση με μια κοπέλα και ζήλεψε όπως λένε οι γονείς επειδή ο 16χρονος ήταν φίλος της.

 

Τι λένε οι καθηγητές.

Ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ δήλωσε στο Loutrakiblog.gr ότι το περιστατικό έγινε έξω από τον προαύλιο χώρο , πράγματι σημειώθηκε το περιστατικό, ενημερώθηκαν όπως είπε οι γονείς, οι οποίοι τους παρέλαβαν τα παιδιά τους από το σχολείο και δεν θέλησε να προβεί σε άλλες δηλωσεις.

Η Διευθύντρια του 2ου ΕΠΑΛ δήλωσε στο Loutrakiblog.gr οτι δεν γνωρίζει για το περιστατικό (!!) ούτε και μπορεί να κάνει δηλώσεις, η οποία μας παρέπεμψε στον Διευθυντή της Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας.

Επικοινωνήσαμε, αλλά ο Δ/ντής απουσίαζε λόγω ασθένειας. Απ΄ότι μάθαμε η Δ/θμια, ενημερώθηκε μεν για το περιστατικό, όχι όμως για τη σοβαρότητά του!

 

Μηνύσεις

Οι γονείς του 16χροβου μαθητή απευθύνθηκαν στην αστυνομία και κατατέθηκε μήνυση κατά παντός υπευθύνου!

Το τελευταίο «αντίο» στον Κίμωνα Τρουπή – Ήθος και επαγγελματισμός η παρακαταθήκη του για τους νεότερους

Previous article

Β.Νανόπουλος: Ξεκίνησαν τα έργα στην είσοδο της πόλης της Κορίνθου (video-φώτο)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.