2_ΕΛΛΑΔΑ

Το τελευταίο «αντίο» στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο -Με τιμές, μέτρο και διακριτικότητα

0
Με προσκεκλημένους εκπροσώπους των βασιλικών οικογενειών από την Ευρώπη και με την παρουσία σύσσωμης της οικογένειάς του τελέστηκε η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.
.
Η κηδεία εξελίχθηκε σε τρία στάδια, ξεκίνησε με το λαϊκό προσκύνημα από τις 6 το πρωί, ακολούθησε η εξόδιος ακολουθία στις 12 το μεσημέρι στη Μητρόπολη και ακολούθως η ταφή στο Τατόι.
.

Το λαϊκό προσκύνημα
Η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου μεταφέρθηκε από το Α’ Νεκροταφείο στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου στις 6 το πρωί. Χιλιάδες κόσμου, κάποιοι εκ των οποίων είχαν έρθει από χθες στην Αθήνα, απέτισαν φόρο τιμής στον τέως βασιλιά. Υπήρξαν στιγμές που η ουρά έφθασε στο Μοναστηράκι και για αυτό αποφασίστηκε να δοθεί μια ολιγόλεπτη, περίπου για 40 λεπτά, παράταση.
.
Λαϊκό προσκύνημα για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο / EUROKINISSI
Ακολούθως έφθασαν στο παρεκκλήσι οι τρεις γιοι του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Παύλος, Νικόλαος, Φίλιππος, οι οποίοι και συνόδευσαν τη σορό του ως τη Μητρόπολη.
.
Στη συνέχεια άρχισε η άφιξη των καλεσμένων, με πρώτους να φθάνουν οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης, Παναγιώτης Πικραμμένος και Μάκης Βορίδης.
.
Πηγή: iefimerida.gr

Οδεύει προς την ολοκλήρωσή του το νέο δημαρχείο στο Ζευγολατιό! (Βίντεο-φωτο)

Previous article

Προγραμματισμένες Διακοπές ΔΕΔΔΗΕ στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.