1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αύριο τα εγκαίνια κατασκευής του δικτύου Φυσικού Αερίου – ποιους θα αφορά, ποιοι θα το χρησιμοποιήσουν πρώτοι

0

Αύριο Παρασκευή 13 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, έχουν προγραμματιστεί τα εγκαίνια των εργασιών για το έργο της διασύνδεσης της Κορίνθου με το δίκτυο φυσικού αερίου. τα εγκαίνια θα γίνουν στον κεντρικό αγωγό του φυσικού αερίου, κοντά στο πεδίο βολής της Κορίνθου παρουσία προσωπικοτήτων από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από παλαιότερη συνάντηση των εκπροσώπων της hengas που έχει αναλάβει το project με τον δήμαρχο Κορινθίων, ο χρονικός ορίζοντας του έργου προσδιορίζεται, για την πρώτη φάση, σε περίπου 5 χρόνια. Το κόστος της κατασκευής του δικτύου θα αγγίξει τα οκτώ εκατ. ευρώ, αλλά συνολικά (μαζί με το λειτουργικό κόστος) θα ξεπεράσει τα εννέα εκατομμύρια (9,4 εκατ.) ευρώ. Θα είναι ωστόσο μοιρασμένο σε πέντε έτη και η Edil θα το καλύψει με ίδια κεφάλαια, χωρίς δανεισμό, που ενδεχομένως επιφέρει καθυστερήσεις!

Επιγραμματικά, όσα ενδιαφέρουν τους πολίτες συνοψίζονται στα εξής:

  • Θα υπάρξει τοπικό γραφείο της επιχείρησης στην Κόρινθο, μέσω του οποίου θα γίνονται οι αιτήσεις για σύνδεση όσων επιχειρήσεων ή νοικοκυριών το επιθυμούν.
  • Θα ωφεληθεί ένας σημαντικός κύκλος επαγγελματιών, ανάμεσά τους και οι υδραυλικοί, οι οποίοι θα κάνουν τις συνδέσεις
  • Το κόστος για όποιον συνδεθεί θα είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό που δαπανά σήμερα, και σε κάθε περίπτωση θα καθορίζεται από την ΡΑΕ και όχι από τον επενδυτή ή τον δήμο.
  • Τα δίκτυα θα περάσουν στην ιδιοκτησία του δήμου ύστερα από 15 χρόνια.
  • Δυστυχώς θα πρέπει η πόλη να ξανασκαφτεί, για να περάσουν οι σωληνώσεις, αλλά θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η όποια όχληση να είναι μικρή.

Κόβει την πίτα της η ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ του Νίκου Σταυρέλη με μουσική, φαγητό και χορό

Previous article

Σαν σήμερα πριν από 26 χρόνια η μεγαλύτερη καταστροφή της νεότερης ιστορίας της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.