ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: οι ανακοινώσεις του Δήμου και του ΣΥΡΙΖΑ για το τραγικό δυστύχημα – “Δεν ήταν ανασφάλιστη” λέει ο δήμος

0

Ανακοίνωση εξέδωσε ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης με αφορμή το τραγικό δυστύχημα το πρωί της Κυριακής, που προκάλεσε τον θάνατο μιας 45χρονης γυναίκας, μητέρας πέντε παιδιών, εργαζόμενης στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου.

H Δημοτική Αρχή όπως και το σύνολο του προσωπικού μας, εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τον αναπάντεχο χαμό της εργαζόμενης μας, Ελένης Καραγιάννη, μιας άξιας βιοπαλαίστριας και μητέρας τεσσάρων  παιδιών.

Ο απροσδόκητος θάνατός της μας έχει όλους συνταράξει, ιδίως όπως αυτός επήλθε. Ωστόσο, δηλώνουμε ότι η Αρχή μας θα σταθεί, με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο, πλάι στην οικογένειά της και ιδίως στα ανήλικα τέκνα της.

Πάνω απ’ όλα, αυτή τη στιγμή προέχει όλοι μας να σεβαστούμε τον ανείπωτο πόνο της οικογένειας, η οποία δεν έχει ακόμη αποχαιρετήσει οριστικά τον άνθρωπό της και σιωπηλά να είμαστε δίπλα τους στις τραγικές γι’ αυτούς στιγμές...”.

Την ίδια ώρα από την πλευρά του δήμου διαψεύδονται οι πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από την ΠΟΕ ΟΤΑ και ανέφεραν πως η γυναίκα εργαζόταν ως ανασφάλιστη. Όπως διαρρέεται η σύμβαση της άτυχης γυναίκας είχε ανανεωθεί, γεγονός που η πλευρά του δήμου υπόσχεται πως θα επιβεβαιωσει τις επόμενες μέρες. Είναι άλλωστε λογικό να υποθέσει κανείς ότι είναι αδύνατον ένας δημόσιος φορέας να καταφέρει να πληρώσει με “μαύρα” χρήματα έναν εργαζόμενο, καθώς δεν είναι δυνατόν να προκύψουν οι συγκεκριμένοι πόροι.

Προσεχτική στάση τηρεί και ο ΣΥΡΙΖΑ Ξυλοκάστρου, ο οποίος με την ανακοίνωσή του σημειώνει ότι τόσο η άτυχη γυναίκα, όσο και ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του απορριμματοφόρου, “φέρονται” να ήταν ανασφάλιστοι, ενώ ζητά “την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του θανατηφόρου δυστυχήματος, την πλήρη απόδοση ευθυνών και ξεκάθαρες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή και το Υπουργείο για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της ΔΑΣ-ΟΤΑ.“.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει

Ένα τραγικό εργατικό δυστύχημα κόστισε τη ζωή μιας συμπολίτισσάς μας, την ώρα που φέρεται, όπως και ένα ακόμα μέλος του πληρώματος του απορριμματοφόρου, να εργάζονταν ανασφάλιστοι – σύμφωνα και με ανακοίνωση της ΔΑΣ ΟΤΑ – στην αποκομιδή απορριμμάτων του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης.

Την αποχαιρετούμε με βαθιά λύπη και εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στους οικείους της. Με σεβασμό στο τραγικό γεγονός που συνέβη χθες, αποφασίσαμε να περάσει ένα 24ωρο για να τοποθετηθούμε επ’ αυτού.

ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Η ανεπαρκής στελέχωση και συντήρηση και το ξήλωμα βασικών εργασιακών δικαιωμάτων αποδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο τη συνεχιζόμενη υποβάθμιση και απαξίωση των Υπηρεσιών Καθαριότητας του Δήμου, με ευθύνη του Δήμου αλλά και της κυβέρνησης της ΝΔ, και απώτερο στόχο την διάλυση και ιδιωτικοποίηση τους.

Και δυστυχώς, αυτό που έγινε χτες είναι μια εικόνα του τι θα γίνεται στο Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και σε άλλους Δήμους, αν μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα, όπου δεν τηρούνται ούτε βασικές εγγυήσεις προστασίας των εργαζόμενων.

Αναμένουμε από όλους τους αρμόδιους την άμεση διερεύνηση των συνθηκών του θανατηφόρου δυστυχήματος, την πλήρη απόδοση ευθυνών και ξεκάθαρες απαντήσεις από τη δημοτική αρχή και το Υπουργείο για τις πολύ σοβαρές καταγγελίες της ΔΑΣ-ΟΤΑ.

Ζητάμε, επίσης, για άλλη μια φορά, όπως έχει γίνει πολλές φορές από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με παρεμβάσεις στη Βουλή, την ενίσχυση των Υπηρεσιών του Δήμου με προσωπικό και τον απαραίτητο εξοπλισμό για την ασφάλεια των υπαλλήλων και την εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών του. Για να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία.

 

Ο κάμπος του Φενεού σκεπασμένος από ομίχλη

Previous article

Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΥΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΥΝΟΜΙΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΤΣΟΓΛΟΥ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.