ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Γόρδιος δεσμός η γραμμή προαστιακός – Κόρινθος – Τι αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο για την δημοτική συγκοινωνία (video)

0

Στην δικηγόρο της ΚΕΔΕ Ζέτα Ζυγούρη θα αναθέσει ο δήμος Κορινθίων να ερευνήσει την πιθανότητα να δημιουργηθεί γραμμή δημοτικής συγκοινωνίας που θα συνδέει τον προαστιακό με το κέντρο της Κορίνθου.

Όπως είπε ο δήμαρχος στην εισήγησή του υπάρχει νέος νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τον οποίο υπάρχει ένα κενό που αφορά τον πρώτο βαθμό τοπική αυτοδιοίκησης (Δήμοι) και την δυνατότητά τους να δημιουργήσουν δημοτική συγκοινωνία. Αντίθετα για τον δεύτερο βαθμό, δίνουν την δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ περιφέρειας και ΚΤΕΛ. Ο δήμος θα εξετάσει ακόμα την πιθανότητα να εκμεταλλευτεί το παράθυρο της μεταβατικής περιόδου για δύο έτη, που αφήνει ο νομοθέτης.

Ήδη υπάρχει συνεργασία της προέδρου του Σωματείου Επιβατών Προαστιακού, η οποία είναι και δικηγόρος, με την νομική εκπρόσωπο του δήμου για να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Αυτό που έγινε ξεκάθαρο, πάντως, ήταν ότι εφ όσον η δικηγόρος ανάψει το πράσινο φως και υπάρχει νομική κάλυψη ο δήμος θα προχωρήσει στην γραμμή προαστιακός – κέντρο Κορίνθου.

 

 

Στο Δερβένι το αρνητικό ρεκόρ βροχόπτωσης για το 2022! Στις χαμηλότερες θερμοκρασίες η Νεμέα, στις υψηλότερες οι Άγιοι Θεόδωροι

Previous article

Μέχρι τις 10 Ιανουαρίουη υποβολή των αιτήσεων για την έκτακτη ενίσχυση κτηνοτρόφων – Οδηγίες υποβολής αιτήσεων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.