ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρωτοχρονιάτικος «μποναμάς» με αυξήσεις τιμών έως 40% σε δεκάδες προϊόντα

0

Τη στιγμή που η κυβέρνηση επιχειρεί να δώσει την εικόνα ενός νέου success story, το 2023 κάνει «ποδαρικό» με αυξήσεις από 10-40% σε εκατοντάδες προϊόντα!

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, οι εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν αποστείλει από τα τέλη του έτους στα σούπερ μάρκετ τους νέους τιμοκαταλόγων, που προβλέπουν αυξήσεις τιμών από τις αρχές του χρόνου σε εκατοντάδες προϊόντα!

Τιμές που ξεκινούν έως 10% σε προϊόντα όπως τα γιαούρτια και τα αναψυκτικά, έως 15% στα τυριά, έως 30% σε ζυμαρικά και έως 40% σε απορρυπαντικά!

Το 2023,όμως, θα ξεκινήσει και με νέες αυξήσεις στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, που υπολογίζονται από 25-30% όπως προϊδεάζουν τα στοιχεία που ανακοινώνουν οι προμηθευτές! Την ίδια ώρα, καθημερινά δίδονται χίλιες εντολές αποκοπής ηλεκτροδότησης, ενώ σε περίπου 60.000 νοικοκυριά είναι κομμένο το ρεύμα!

Παράλληλα, αναμένεται και νέο κύμα πλειστηριασμών, πολύ περισσότερο που οι τράπεζες αγνόησαν την κυβέρνηση και απέρριψαν ουσιαστικά κάθε μέτρο για τη στήριξη των ευάλωτων νοικοκυριών με τα κόκκινα δάνεια! Υπενθυμίζεται ότι το ένα στα τρία δάνεια που είχαν ρυθμιστεί το 2022 έχουν κοκκινίσει εκ νέου!

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιδιώκει να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον οι αυξήσεις στις συντάξεις που δεν θα τις λάβουν όλοι οι συνταξιούχοι, ενώ και εκείνοι που θα τις λάβουν στο ακέραιο θα δουν ότι είναι κάτω από τον επίσημο πληθωρισμό, ενώ επισπεύδει κατά ένα μήνα τις αυξήσεις στον κατώτατο μισθό ώστε αυτό να αξιοποιηθεί στην προεκλογική προπαγάνδα.

5 συνήθειες που πρέπει να αφήσεις πίσω σου τη νέα χρονιά

Previous article

Μυτιλήνη: Επανήλθε από κώμα 17χρονος λίγο πριν οι γονείς δωρίσουν τα όργανά του – Σήμερα εγκεφαλικά έχει επανέλθει πλήρως στο Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.