ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Θετική χρονιά για τις εξαγωγές λεμονιού στην Κορινθία

0

Μία θετική χρονιά για τις εξαγωγές λεμονιού καταγράφεται στην Κορινθία που δείχνει να αντιμετωπίζει τα σκαμπανεβάσματα της αγοράς με υπομονή και αισιοδοξία.

Σύμφωνα με τον εξαγωγέα Δημήτρη Δουβή από τα Γελινιάτικα Κορινθίας, «εάν λάβουμε υπόψη τα σημερινά δεδομένα, μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μία καλή χρονιά στις εξαγωγές. Η τιμή που παίρνει το λεμόνι στην Κορινθία είναι από 0,40 έως 0,45 ευρώ. Η συγκομιδή είναι στο αρχικό στάδιο και προχωράμε. Αντίθετα, στην Αιγιαλεία πάει στο 35%-40%».

Αναφερόμενος στη ζήτηση, σημειώνει: «Σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της αγοράς στο εξωτερικό, μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι σταθερή. Τη μία, ανεβάζει τη ζήτηση στα ύψη και μετά μπορεί να ακολουθήσει αδράνεια για ένα δεκαήμερο. Μια ξαφνική μείωση της τάξης του 80%».

Υπάρχει προοπτική για αύξηση των εξαγωγών; Ο Δημήτρης Δουβής είναι κατηγορηματικός: «Όσο η Τουρκία έχει χαμηλές τιμές, σίγουρα θα δημιουργείται πρόβλημα, αφού είναι διαφορετικά τα κοστολόγια τόσο σε επίπεδο εργατών όσο και σε επίπεδο υλικών συσκευασίας. Τόσο στα εργατικά όσο και στα υλικά συσκευασίας οι διαφορές είναι τεράστιες. Εμείς, αυτήν τη στιγμή, τροφοδοτούμε τις βαλκανικές χώρες.

Παράλληλα, αντιμετωπίζουμε και μία σειρά άλλων προβλημάτων. Την περίοδο της συγκομιδής της ελιάς, υπήρξε μια πτώση στη συγκομιδή του λεμονιού κατά 70%. Εκείνη την περίοδο των εννέα ημερών αναγκάστηκα να ακυρώσω 11 ψυγεία. Όταν δημιουργούνται τέτοια προβλήματα, είναι εύκολο να χάσεις πελάτες σε άλλες αγορές».

Πηγή: ypaithros.gr

Χρίστος Δήμας: Φόρεσε τα αθλητικά του και έπαιξε μπάσκετ

Previous article

Τα παιδιά του “Ευθύμειου” Κέντρου έψαλλαν τα κάλαντα στον Δήμαρχο Κορινθίων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.