3_ΚΟΣΜΟΣ

Το 2022 σε εικόνες: Όσα ταρακούνησαν τον κόσμο φέτος

0
Οι εικόνες από τις πρώτες στιγμές της σύγκρουσης στην Ουκρανία αποκάλυψαν καθαρό τρόμο και δυσπιστία. O θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ. Οι εξεγέρσεις στην Τεχεράνη. Κάθε χρόνο, ξεκινώντας μάλιστα από τις αρχές του φθινοπώρου, οι συντάκτες αρχίζουν να εξετάζουν τα γεγονότα σε μια προσπάθεια να διαλέξουν τις πιο εντυπωσιακές, πιο συγκινητικές και αξέχαστες εικόνες.

H επιστροφή στην κανονική ζωή

Και η ζωή ξαναγύρισε στα κανονικά της, και τον Ιανουάριο του 2022 μετά από απομόνωση και αποξένωση, οι άνθρωποι αγκαλιάστηκαν ξανά για καλή χρονιά!

O πόλεμος στην Ουκρανία

Η Ρωσο-ουκρανική σύγκρουση ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2014 και κλιμακώθηκε τον Φεβρουάριο του 2022 με την στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Η κρίση έχει προκαλέσει παρεμβάσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Τρίγωνο του Λούμπλιν, την Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών και τον ΟΣΣΑ.

Το χαστούκι του Will Smith

Η επίθεση του Will Smith στον Chris Rock μετά από ένα ατυχές αστείο εις βάρος της γυναίκας του, δεν τον εμπόδισε από το να κερδίσει το Όσκαρ Α’ Ανδρικού ρόλου και τότε να απολογηθεί για όσα προηγήθηκαν.

Ο θάνατος της βασίλισσας Ελισάβετ

Ανήλθε στον θρόνο το 1952, βασίλευσε επί 70 χρόνια και 214 ημέρες και υπήρξε η μακροβιότερη μονάρχης στην ιστορία του Ηνωμένου Βασιλείου, η δεύτερη στην καταγεγραμμένη ιστορία (μετά τον Λουδοβίκο ΙΔ΄ της Γαλλίας), και η μακροβιότερη γυναίκα-αρχηγός κράτους. Πέθανε το Σεπτέμβριο που μας πέρασε. Η ανακοίνωση διαβάστηκε από το BBC κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης. Νωρίτερα την ίδια μέρα οι γιατροί ανέφεραν ότι η υγεία της επιδεινώθηκε γρήγορα και την έθεσαν υπό ιατρική παρακολούθηση.

O θάνατος της Mahsa Amini

Η Nasibe Samsaei, μια Ιρανή που ζει στην Τουρκία, κρατά ψηλά την αλογοουρά της, την οποία έκοψε με ψαλίδι, ενώ εκείνη και άλλοι διαδήλωσαν έξω από το ιρανικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη για τον θάνατο της Mahsa Amini.

Η απαγόρευση της άμβλωσης

Τον Ιούνιο, το Ανώτατο Δικαστήριο τερμάτισε τη συνταγματική προστασία για τις αμβλώσεις που ίσχυαν σχεδόν 50 χρόνια με μια απόφαση της συντηρητικής πλειοψηφίας του να ανατρέψει τη νομολογία της υπόθεσης Roe εναντίον Wade. Πρόκειται για μία απόφαση που θα γραφτεί στις πιο μελανές σελίδας της σύγχρονης ιστορίας των ανθρωπίνων και γυναικείων δικαιωμάτων, με ανυπολόγιστες αρνητικές επιπτώσεις για εκατομμύρια γυναίκες.

Liz Truss

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας  Liz Truss ανακοινώνει την παραίτησή της μπροστά από το Νο. 10 της D.Street στο Λονδίνο. H Truss, που διαδέχθηκε τον Boris Johnson και έγινε η τρίτη γυναίκα πρωθυπουργός της Βρετανίας, παραιτήθηκε έξι εβδομάδες αφότου εξελέγη αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος.

Οι ωραιότερες συνταγές για το Χριστουγεννιάτικο οικογενειακό τραπέζι

Previous article

Μάρκος Λέγγας: Μεταφορά απορριμμάτων από τον Σ. Σταματόπουλο, στον Σ. Σταματόπουλο με 37.000€

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.