ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Νανόπουλος: ¨Από τον προαστιακό μέχρι το κέντρο της πόλης της Κορίνθου οι πολίτες θα κινούνται σύντομα με ασφάλεια και άνεση¨

0

Από τον προαστιακό μέχρι το κέντρο της πόλης της Κορίνθου οι πολίτες θα κινούνται σύντομα με ασφάλεια και άνεση.
Τα ευχάριστα που αφορούν εκατοντάδες πολίτες που κάνουν καθημερινά αυτή την Διαδρομή ανακοίνωσε μέσα από το προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος.
Ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε επίσης ότι:

“Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση από την κυβέρνηση 580 χιλιάδων ευρώ για την ανάπλαση των πεζοδρομίων στην παραπάνω διαδρομή – έργο που υπέβαλλε πρόσφατα ο δήμος Κορινθίων και είχε την καθοριστική υποστήριξη από τον υφυπουργό κ Χρίστο Δήμα – τον ευχαριστούμε θερμά” , κατέληξε ο κ. Νανόπουλος.

Ο κ. Δήμαρχος ανακοίνωσε ακόμα πως η Κόρινθος αποκτά Νέα πεζοδρόμια .
Καθώς Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 2,8 εκατομμυρίων ευρώ από την κυβέρνηση για το έργο που υπέβαλλε ο δήμος Κορινθίων για την ανακατασκευή των πεζοδρομίων της πόλης.

Ακολουθεί η απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη.

Νέοι πόροι 3.912.400,00 € διατίθενται από το Ταμείο Αλληλεγγύης – Συνολικά έχουν εγκριθεί 134 έργα και έχουν διατεθεί 62.007.574,43 €

Με απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη, εγκρίθηκαν από το Ταμείο Αλληλεγγύης επιπλέον χρηματοδοτήσεις ύψους 3,91 εκ. ευρώ σε 9 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` βαθμού και νομικά πρόσωπα αυτών, στο πλαίσιο της στήριξης των τοπικών κοινωνιών που συμβάλλουν στη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Κατόπιν πρόσκλησης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου, ο Δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, ο Δήμος Βέροιας, ο Δήμος Δυτικής Λέσβου, ο Δήμος Κορινθίων, ο Δήμος Κυθήρων, ο Δήμος Λαρισαίων, ο Δήμος Μυτιλήνης και ο Αναπτυξιακός Οργανισμός “Μυτιλήνη Α.Ε.” επιδοτούνται με 3,91 εκ. ευρώ συνολικά, για δημοτικά έργα, μετά από προτάσεις που κατέθεσαν κατά την κρίση τους και βάσει των τοπικών αναγκών.

Συνολικά έχουν εγκριθεί 134 έργα ύψους 62.007.574,43 € σε 37 οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α` και β’ βαθμού, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου του άρθρου 252 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (ν. 3463/2006, Α` 116) το μετοχικό κεφάλαιο των οποίων ανήκει κατά πλειοψηφία στους ΟΤΑ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τα ακόλουθα έργα:

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν δοθεί, μέχρι σήμερα,

συνολικά  102.766.513,34 €
στα οποία συμπεριλαμβάνονται
25.389.253,53 € για δημοτικά τέλη και
15.369.685,38 € για έκτακτες επιχορηγήσεις.

Πλεύρης: Πρόστιμο στον Μπισμπίκη που κάπνιζε στο μαγαζί που τραγουδά η Βανδή – Πλήρης εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου

Previous article

Λουτράκι: Μπαράζ διαρρήξεων μεγάλη προσοχή – Κοπέλα βρέθηκε τετ α τετ με τους διαρρήκτες μέσα στο σπίτι της

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.