3_ΚΟΣΜΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στα beer spa της Πράγας κάνεις βουτιά μέσα σε δεκάδες λίτρα μπίρας

0
Αν είσαι λάτρης της μπίρας, τότε αυτό το μέρος φτιάχτηκε για σένα.

Μπορεί πολλοί να μην το γνωρίζουν, αλλά η βουτιά μέσα σε μια μπανιέρα γεμάτη από μπίρα αποτελεί στην πραγματικότητα μια αρχαία παράδοση σε πολλά μέρη της Ανατολικής Ευρώπης, ιδιαίτερα δε στην Τσεχία. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια, οι Τσέχοι απολάμβαναν το μπάνιο τους και λούζονταν κανονικά με τη μπίρα, με την ελπίδα ότι η συγκεκριμένη πρακτική θα αναζωογονήσει το δέρμα τους και θα καθαρίσει το σώμα τους από τις τοξίνες.

Στην Πράγα, λοιπόν, την πρωτεύουσα της μπίρας δεν γινόταν να μη συνεχίζεται αυτή η παράδοση. Άλλωστε οι Τσέχοι πίνουν περισσότερη μπίρα από οποιονδήποτε άλλον λαό στον πλανήτη – ο μέσος Τσέχος καταναλώνει 143 λίτρα μπίρας ετησίως.

@luhrenpadilla

You gotta Czech this beer spa out in Prague 🍻 #beer #spaday #beerspa #europe #prague #czech #bathinginbeer #beertap #boyfriendcheck

♬ i am fckin crazy – tan

Τα σημερινά Beer Spa είναι κάπως διαφορετικά από αυτά του παρελθόντος, αλλά το κεντρικό τους κόνσεπτ είναι το ίδιο. Μπορείς να βουτήξεις σε μερικά λίτρα μπίρα και στη συνέχεια φυσικά να την καταναλώσεις αν το επιθυμείς.

Ένα από τα πιο γνωστά είναι το Bernard Beer Spa, όπου με περίπου 100 ευρώ, ο επισκέπτης μπορεί να φορέσει το μαγιό του, να βουτήξει στη μπανιέρα, να χαλαρώσει για περίπου 60 λεπτά και να πιει όση μπίρα αντέχει για εκείνο το διάστημα, από το βαρέλι που βρίσκεται δίπλα του.

@jacksontkim

count how many times i said beer 😄#beerspa #prague

♬ love nwantinti (ah ah ah) – CKay

Η αλήθεια είναι πάντως ότι τα Beer Spa αποτελούν ένα από τα must visit αξιοθέατα αυτή τη στιγμή στην πρωτεύουσα της Τσεχίας

πηγή: gazetta

Γουόλτ Ντίσνεϊ: Ο «σκοτεινός βασιλιάς» ενός θαυμαστού κόσμου

Previous article

«Κοχυλάκι, εσύ δε φταις»: Πώς μπορεί ένα παραμύθι να μιλήσει στα παιδιά για τη σεξουαλική κακοποίηση;

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.