4_ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα: Πέταξαν μπογιές στο κτίριο της ΔΕΗ, για τον θάνατο καρκινοπαθή που του είχαν κόψει το ρεύμα

0

Αποκλεισμός και μπογιές στο κτίριο του ΔΕΔΔΗΕ στην οδό Ακτή Δυμαίων, από μέλη του Εργατικού Κέντρου Πάτρας και της δημοτικής αρχής για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του καρκινοπαθούς που του είχαν κόψει το ρεύμα.

Οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο κτίριο της ΔΕΗ στην Πάτρα, προχώρησαν σε αποκλεισμό, πέταξαν κόκκινες μπογιές, ενώ έγραψαν και συνθήματα στους τοίχους.

Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της για το θέμα η Δημοτική Αρχή της Πάτρας ανέφερε:

Ένας ανήμπορος καρκινοπαθής συμπολίτης μας έφυγε από τη ζωή με τρόπο τραγικό, αφού η ΔΕΗ του είχε κόψει το ρεύμα, λόγω αδυναμίας του να πληρώσει και δεν το επανασυνέδεε, επικαλούμενη ρευματοκλοπή (!), παρά τις συνεχείς εκκλήσεις και τα αιτήματα της Αντιδημαρχίας Υγείας & Πρόνοιας του Δήμου Πατρέων.

Ο εκλιπών ήταν ωφελούμενος του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και με παρέμβαση του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου είχε φιλοξενηθεί στη δομή αστέγων του ΚΟΔΗΠ.

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας εκφράζει τη θλίψη της για το θάνατο του συμπολίτη μας και καταγγέλλει την ανάλγητη πολιτική της Κυβέρνησης, της ΔΕΗ και του ΔΕΔΔΗΕ, που κόβει το ρεύμα ακόμα και σε καρκινοπαθείς, προκειμένου οι μεγαλοεπιχειρήσεις της Ενέργειας να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους.

Φτάνει πια με την πολιτική και το σύστημα που θυσιάζει ανθρώπινες ζωές, στο βωμό της ανάπτυξης και της κερδοφορίας των μεγάλων ομίλων και επιχειρήσεων! Ελπίδα μας για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, η πάλη του λαού μας και η λαϊκή αλληλεγγύη.

tempo24.news

Τα αποτελέσματα και βαθμολογία των αγώνων της Γ΄Κατηγορίας Κορινθίας

Previous article

Έπεσε κολώνα του δημοτικού φωτισμού στο κέντρο της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.