1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Αθλητικός Όμιλος Μπρίτζ Σικυώνος: Με μεγάλη επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε το εκδρομικό τουρνουά Μπριτζ.

0

Με μεγάλη επιτυχία που ξεπέρασε κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε το εκδρομικό τουρνουά Μπριτζ, που διοργάνωσε ο Αθλητικός Όμιλος Μπρίτζ Σικυώνος, σε συνεργασία με τον Αθλητικό Όμιλο Μπριτζ Πειραιά ΟΑΜΠΕΙ, από 2 έως 6 Δεκεμβρίου 2022, στα Τρίκαλα Κορινθίας.

Επίσημος συνδιοργανωτής των εκδηλώσεων ήταν η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Οι 100 συμμετέχοντες αθλητές διαγωνίστηκαν σε αγώνες ζευγών, στο ξενοδοχείο Ηλιοβασίλεμα, όπου πραγματοποιήθηκαν και οι απονομές μεταλλίων στην πανηγυρική τελετή λήξης της διοργάνωσης.

Εκτός του αγωνιστικού μέρους το εκδρομικό τουρνουά Μπριτζ στόχευε στην ενίσχυση του αθλητικού τουρισμού στην Κορινθία και κατ’ επέκταση στην προβολή του φυσικού της τοπίου αλλά και των ξεχωριστών τοπικών προϊόντων, που αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο του πολιτιστικού αποθέματος της ευρύτερης περιοχής.

Το Μπριτζ είναι το δημοφιλέστερο πνευματικό παιγνίδι σε όλο τον κόσμο. Προέρχεται από το αγγλικό παιγνίδι Whist που μετεξελίχτηκε προς τα τέλη του 19ου αιώνα σε Bridge Whist και στη συνέχεια σε Auction Bridge και Bridge Plafond. Σήμερα η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ (WBF) αριθμεί 113 χώρες – μέλη και πάνω από 1.000,000 αθλητές αγωνιστικού Μπριτζ. Στη δύναμη της, όπως και στη δύναμη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας (EBL), που υπάγεται στην Παγκόσμια και είναι η μεγαλύτερη σε αριθμό αθλητών, ανήκουν όλες –ανεξαιρέτως – οι χώρες της Ευρώπης.

Το 1995 η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μπριτζ αναγνωρίστηκε επίσημα σαν αθλητική Ομοσπονδία από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και το Μπριτζ μετείχε σαν άθλημα επίδειξης στην Χειμερινή Ολυμπιάδα του 2002.

Για τον Αθλητικό Όμιλο Μπριτζ Σικυώνος

Βασίλης Ταγαράς: Προσφέρουμε στα παιδιά μοναδικά Χριστούγεννα και φέτος!

Previous article

Αποζημιώσεις για τις βροχοπτώσεις της 21ης Αυγούστου στην Κορινθία : Αναμένονται τα πορίσματα από τις αυτοψίες των Γεωπόνων

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.