ΥΓΕΙΑ

4 απλές οδηγίες ζωής που μειώνουν τον κίνδυνο κατάθλιψης

0

Η κατάθλιψη δεν γνωρίζει φύλο και εμφανίζεται με την ίδια ευκολία και στους άνδρες και στις γυναίκες.

Η ψυχική μας υγεία λένε οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα εύθραυστη και χρειάζεται προστασία μας από εμάς για να μην βρεθούμε σε καταστάσεις που θα χρειαστούν φαρμακευτική αγωγή και παρακολούθηση από γιατρό.

Παρακάτω θα δείτε 4 απλούς τρόπους να προλάβουμε την κατάθλιψη και να μειώσουμε τις πιθανότητες εμφάνισής της:

 • Ξεκινήστε γυμναστική ΤΩΡΑ
  .
  Η τακτική άσκηση είναι από τους σημαντικότερους σύμμαχους μας στη μάχη εναντίον της κατάθλιψης. Όταν γυμνάζεσαι τακτικά, οι ενδορφίνες στον εγκέφαλο σου, προσφέρουν αίσθημα ευεξίας και δύναμης. Για αυτό πρέπει να πιέσουμε τον ευατό μας να γυμνάζεται πουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα και να αυξάνουμε την ένταση της γυμναστικής ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  .
 • Επιστρέψτε στη φύση
  .
  Είναι σημαντικό να μην χάνουμε την επαφή με τη φύση, αφού έχει αποδειχθεί ότι γεμίζει τις μπαταρίες μας, καθαρίζει το μυαλό μας από αρνητική ενέργεια πέφτουν τα επίπεδα στρες στον οργανισμό μας. Έρευνες απέδειξαν, πως ένα περπάτημα στην φύση μπορεί να μειώσει τον καρδιακό παλμό και άλλους σωματικούς δείκτες στρες, να περιορίσει τα επίπεδα της κορτιζόλης και τους άγχους, όπως επίσης και των αρνητικών σκέψεων.
  .
 • Μιλήστε
  .
  Μπορεί να το θεωρούμε ασήμαντο, αλλά το να εξωτερικεύουμε σκέψεις και συναισθήματα λειτουργεί σαν το καπάκι της κατσαρόλας. Εκτονώνεται όλη η ενέργεια που έχουμε, ενέργεια που αν δεν εκτονωθεί έχει επικίνδυνες προεκτάσεις.
  .
 • Ψυχοθεραπεία
  .
  Το 2022 δεν είναι ταμπού η επίσκεψη σε ψυχολόγο. Μπορεί μάλιστα να είναι λυτρωτική και να λύσει θέματα που ούτε είχαμε φανταστεί ότι είχαμε. Το πόσο και το τι είδους ψυχοθεραπεία διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο και για αυτό δεν είναι μια βιαστική κίνηση που πρέπει να πάρεις.

 

Μυκηναϊκή Ακρόπολη Κανακίων: Το ανάκτορο του Αίαντα του Τελαμώνιου

Previous article

Η Ευρωπαϊκή κατάταξη της Ελλάδας σε υποδομές – Πού είναι ουραγός

Next article

More in ΥΓΕΙΑ

You may also like

Comments

Comments are closed.