Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου καταψηφίσαμε ως παράταξη το Τεχνικό Πρόγραμμα που πρότεινε η Δημοτική Αρχή, συνολικού ύψους 35 εκατομμυρίων (13,9 εκατ συνεχιζόμενα έργα και 21,1 εκατ νέα έργα), αναφέροντας χαρακτηριστικά:
- Το ποσοστό υλοποίησης του τεχνικού προγράμματος 2022 είναι απελπιστικό 11,26%, όταν το 2020 τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 17,8% και το 2021 18,98%. Δηλαδή κάθε πέρσι και καλύτερα.
- Διαπιστώνουμε τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων. Μαθαίνω ότι σας πιέζουν και από την Περιφέρεια για την ολοκλήρωση των έργων που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ.
- Πέρσι σας δήλωσα ότι με τους ρυθμούς που πάτε αν θα πιάσετε 30% απορροφητικότητα θα είσθε ικανοποιημένοι. Μου απαντήσατε Δήμαρχε ότι το 30% θα το ξεπεράσετε σε μεγάλο βαθμό. Σας τόνισα τότε την ημερομηνία της δήλωσής σας αυτής με νόημα (20/10/2021). Να που σήμερα πέσατε πάλι εντελώς έξω στις προβλέψεις σας.
- Δεν σας υποβάλαμε πρόταση δική μας διότι όταν το κάναμε για τα τεχνικά προγράμματα 2020 και 2021 ούτε καν τα λάβατε υπόψη σας. Οπότε δεν έχει νόημα να μας κοροϊδεύετε. Εξάλλου δεν χρειάζεστε την ψήφο μας. Η πρότασή σας έστω και με μία θετική ψήφο από τα 33 μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου θα περάσει. Αυτή είναι η δημοκρατία σήμερα στην αυτοδιοίκηση.
- Το τεχνικό πρόγραμμα 2023 που προτείνετε είναι ΑΔΙΚΟ και ΦΤΩΧΟ.
► Φτωχό διότι ως ΝΕΑ έργα είναι μόνο 10.000.000 €, αν εξαιρέσουμε βέβαια το Μουσικό Σχολείο 11 εκατ. που και αυτό καθυστερεί η δημοπράτησή του 1,5 χρόνο.► Άδικο διότι δεν υπάρχει σχεδόν κανένα έργο σε αρκετές κοινότητες ή συνοικίες. Όπως Αγγελόκαστρο, Κόρφος, Κατακάλι, Γαλατάκι, Κουταλάς, Λέχαιο, Περιγιάλι, Άσσος, Σολομός, Ξυλοκέριζα, Εξαμίλια, Συνοικισμό, Ποσειδωνία, Αγία Άννα.
- Τα νέα έργα είναι όλα οδοποιίες. Λείπουν αναπτυξιακά έργα σε όλο το Δήμο. Και αυτά που έχετε υπολογίσει είναι σε μεγάλο βαθμό με αναθέσεις. 17 Νέα έργα προβλέπονται με ΑΝΑΘΕΣΗ. Ουσιαστικά έχετε παραδοθεί όπως καταλαβαίνουμε.
- Όλη τη 4ετή πλέον θητεία σας δεν είδαμε να εκτελείτε έστω και ένα έργο με Αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Το επικαλεστήκατε αρκετές φορές αλλά τίποτα.
- Επί των έργων:
Comments