1_ΚΟΡΙΝΘΙΑ

Ακης Τσελέντης: “Οι εικόνες απο το 12ο σχολείο Συνοικισμού προκαλούν τρόμο” – Τι απαντά ο Δήμος (Φωτο Βιντεο)

0

Μια καταγγελία που σοκάρει απο τον Διευθυντή του Σεισμολογικού Ινστιτούτου κύριο Ακη Τσελέντη η οποία αναφέρεται στο  12ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου στον Συνοικισμό. Πρόκειται για εικόνες που οταν τις αντικρύσει κάποιος προκαλούν τρόμο και αγωνία για το τι μπορεί να συμβεί σε περίπτωση μιας σεισμικής δόνησης στην ΗΔΗ επιβαρυμένη απο σεισμούς περιοχή σε ενα σχολικό συγκρότημα.

 

 Σε δηλώσεις του ο Γιάννη Τσολάκη Διευθυντής Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου κορινθίων είπε πως για το θέμα αυτό έχει δοθεί εντολή στο αρμόδιο  εργολάβο να δώσει ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ στο έργο επισκευής των προβλημάτων, που εντοπίζονται στο 12ο σχολείο Συνοικισμού

 

Ακολουθεί η ανάρτηση του κυρίου Τσελέντη για το θέμα αυτό.. 

«Βέβαια δεν είναι στην Εκάλη η το Ψυχικό εκεί οι παιδικές ζωές έχουν άλλη αξία, εκπαιδεύονται οι μελλοντικοί ηγέτες»

Μου έστειλαν αυτό δεν μπορω να το πιστέψω οτι είναι αληθινό !    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! κσι μιλάμε για μια ΠΟΛΥ σεισμογενή περιοχή. Εγκληματική αδιαφορία …..

Δεν φταίει πάντα ο Σεισμός. Και εδώ μιλάμε για παιδικές ψυχές. 

 12ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου στον Συνοικισμό.

(**) τα ΜΜΕ αντί να μιλάνε όλη μέρα με το εδώ ο παπάς εκεί ο παπάς και τώρα εδώ ο Ρωμά εκεί ο Ρωμά ας αναδείξουν αυτο το θέμα. Ας στείλουν μια κάμερα και ενα σχολιαστή.

Με Δελτίο Τύπου η 𝜯𝜠𝜲𝜨𝜤𝜥𝜢 𝜰𝜫𝜢𝜬𝜠𝜮𝜤𝜜 𝜟𝜢𝜧𝜪𝜰 𝜥𝜪𝜬𝜤𝜨𝜣𝜤𝜴𝜨 απαντά:

“Η σημερινή εικόνα είναι μετά την καθαίρεση των σαθρών από την τεχνική υπηρεσία στα πλαίσια του ελέγχου”

“Σχετικά με τα πρόσφατα δημοσιεύματα σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφορικά με την δομική κατάσταση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου, και με σκοπό την ενημέρωση των συνδημοτών μας, σημειώνουμε τα κάτωθι ακριβή στοιχεία:

Κλιμάκιο της ΔΤΥ-Π, στα πλαίσια της περιοδικού ελέγχου των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κορινθίων (που βεβαίως περιλαμβάνει και μακροσκοπικό έλεγχο της κατάστασης των φερόντων δομικών στοιχείων), επισκέφθηκε στις αρχές του 2022, και το συγκρότημα του 4ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου, παρουσία της Διεύθυνσης των Σχολείων.

 

Μετά από ενδελεχή έλεγχο, εντοπίστηκαν και διαπιστώθηκαν διάφορα προβλήματα τα οποία κατεγράφησαν από την Υπηρεσία. Τα εν λόγω ευρήματα αξιολογήθηκαν ως προς το επισκευαστικό και το οικονομικό σκέλος και κατόπιν εντάχθηκαν στην ετήσια μελέτη συντήρησης Σχολικών Κτηρίων του Δήμου Κορινθίων (μελέτη: 28/2022, προϋπολογισμός έργου: 523.441,84€ <ΣΑΤΑ + Δημοτικοί Πόροι>, ΚΑ προϋπολογισμού: 30/7331.0022, διαγωνισμός έργου: 04\2022, ανακήρυξη αναδόχου: 07\2022, υπογραφή συμφωνητικού: 09/2022, εγκατάσταση αναδόχου: 11/2022). Λόγω της έκτασης των ανωτέρω επεμβάσεων, ήταν και είναι αδύνατη η αντιμετώπιση τους από το Τμήμα Αυτεπιστασίας της ΔΤΥ-Π, και για το λόγο αυτό επιλέχθηκε η αποκατάστασή τους να ενταχθεί σε εργολαβία.

Αυτή είναι η διαδικασία που προβλέπεται από τον νόμο, και αυτή ακολουθήθηκε.
Ταχύτερος τρόπος δεν υπάρχει.

Στην συνέχεια, στο τέλος καλοκαιριού 2022, κλιμάκιο του ΔΤΥ επισκέφθηκε – κατόπιν συνεννόησης με την Δνση των Σχολείων – εκ νέου το εν λόγω σχολικό συγκρότημα, και προέβη στην καθαίρεση όλων των σαθρών τμημάτων των δομικών κατασκευών, αφενός μεν για ασφάλεια των μαθητών, αφετέρου δε για την διαπίστωση του εύρους των βλαβών, εν όψει της επερχόμενης εγκατάστασης του εργολάβου.

Τα ανωτέρω αποτελούν υπεύθυνη απάντηση στα όσα ανευθύνως και με άλλους σκοπούς διακινούνται, ακόμα και από πρόσωπα που έχουν διατελέσει δημοτικοί σύμβουλοι, στο διαδίκτυο περι απουσίας και αδιαφορίας των υπηρεσιών του δήμου και της δημοτικής αρχής με κίνδυνο μάλιστα την ακεραιότητα μικρών παιδιών. Μπορούσαν εύκολα να ενημερωθούν για όσα σήμερα αναφέρουμε δημοσίως , το γεγονός ότι δεν το έπραξαν επιτρέπει αν μη τι άλλο οι σκοποί τους να τεθούν εν αμφιβόλω . Η καταγραφή των προβλημάτων στο σχολικό συγκρότημα του 12ου έχει γίνει, οι πρώτες παρεμβάσεις το ίδιο και σε λίγες ημέρες η εργολαβία που ξεκινά θα αντιμετωπίσει σωστά και συνολικά το πρόβλημα που υφίσταται.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή, στην τελευταία τριετία που διευθύνει τα δημοτικά πράγματα, έχει να καταθέσει προς ενημέρωση των συνδημοτών τα εξής, έργα και μελέτες:

Εκπόνηση τριών μελετών Συντήρησης Σχολικών Κτηρίων,
Την μελέτη υπ΄αριθμό 16/2020, προϋπολογισμού 650.486,46€, το έργο της οποίας έχει ήδη αποπερατωθεί.
Την μελέτη υπ΄αριθμό 18/2021 προϋπολογισμού 757.149,63€, το έργο της οποίας έχει αποπερατωθεί.
Την μελέτη υπ΄αριθμό 28/2022 προυπολογισμού 523.441,84€, με εγκατάσταση εργολάβου 11/2022,
Αναβάθμιση σχολικών κτηρίων για την δημιουργία ΔΥΕΠ (Δομή Υποδοχής Εκπαίδευσης Προσφυγόπαιδων) μελέτη 47/2020, προϋπολογισμού 150.000€, το έργο της οποίας έχει αποπερατωθεί.
Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και τη εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες, ην υπ΄ αριθμό μελέτη 42/2019, προϋπολογισμού 18.000€, το έργο της οποίας έχει αποπερατωθεί
Εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες του Δήμου Κορινθίων» προϋπολογισμός 288.920€ μελέτη 19/2020, για το οποίο υπάρχει ήδη ανάδοχος.
Μουσικό Σχολείο Κορίνθου, προϋπολογισμού 11.002.520€, βρίσκεται ένα βήμα πριν την δημοπράτηση του.
Υποβολή πρότασης για ένταξη στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης (ΑΤ 11 ) “Προσεισμικός Έλεγχος” προϋπολογισμού 46.167€. Η υποβολή πρότασης έγινε τον 03/2021, και βρίσκεται εν αναμονή της έγκρισης.

Με αυτές τις δράσεις και τα έργα ο Δήμος Κορινθίων αποδεικνύει έμπρακτα το διαρκές ενδιαφέρον του για τους μαθητές και την ευρύτερη σχολική κοινότητα, μακριά από κινδυνολογίες, λαϊκισμούς και κούφια λόγια που τελικά πλήττουν την ίδια την σχολική κοινότητα και τους μαθητές. Αυτά, τα αφήνουμε για τους “ειδικούς” αρμόδιους η μη, που θα ξανακριθούν από την κορινθιακή κοινωνία.”

 

47,1 εκατ. ευρώ για τον κόμβο Αρχαίας Νεμέας – Δερβενάκια – Μυκήνες

Previous article

Τα αναψυκτικά της Pepsi «επιστρέφουν» στην Ελλάδα – Στο Λουτράκι θα γίνεται η παραγωγή

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.